Zadnje mesece so se širile govorice, da bo nova generacija serije 7 s kodnim imenom G11 uporabljala nabolj napredno tehnologijo, ki jo BMW trenutno premore. Ena izmed novejših funkcij je nova generacija iDrive sistema in način, kako se ga uporablja. V zadnjih dneh se je na spletu končno pojavilo nekaj fotografij dejanske uporabe takšne tehnologije. […]

Zadnje mesece so se širile govorice, da bo nova generacija serije 7 s kodnim imenom G11 uporabljala nabolj napredno tehnologijo, ki jo BMW trenutno premore. Ena izmed novejših funkcij je nova generacija iDrive sistema in način, kako se ga uporablja. V zadnjih dneh se je na spletu končno pojavilo nekaj fotografij dejanske uporabe takšne tehnologije. Najnovejše spy fotografije G11 serije 7 so razkrile podrobnosti potniške kabine, v kateri voznik uporablja novi iDrive sistem z LCD zaslonom na dotik. Serija 7 G11/G12 bo uporabljala tehnologijo, predstavljeno pri Vision Future Luxury Concept, vendar bo še zmeraj držala varno razdaljo pred luksuznim bratom, Roll-Roycem.

bmw-7-series-3

Glavna točka sistema je možnost internetne in mobilne povezave z uporabo ConnectedDrive sistema. Dražji modeli (vključno s serijo 7) bodo uporabljali več kot en zaslon, tudi sovoznik bo imel enega, ki ga bo lahko uporabljal za brskanje po spletu in uporabo navigacije. Kako sistem iDrive deluje? Vozilo se prilagaja svoji okolici, informacije pridobi o bližnjih mestih po zaslugi vstavljene sim kartice, ki omogoča povezavo z internetom. Sovoznik postane bolj aktiven, saj lahko na svoji strani in na svojem zaslonu najde vse potrebne informacije in pošlje rezultate na voznikov “head-up” zaslon.

bmw-7-series-5

 

BMW cilja na konkurenčne modele drugih znamk, kot je naprimer Mercedes-Benz razreda S. Ker je Mercedesov model že kar konkretno vkoreninjen na trgu, bo za BMW inženirje in oblikovalce to še posebej težka naloga. Pričakujemo pa lahko, da nova tehnologija ne bo uporabljena le pri paradnem konju. V prihodnjih letih se bo uporaba iDrive “touchscreena” razširila tudi na druge BMW modele.

bmw-7-series-9

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code