Nemškemu tunerju G-Power je očitno dolgčas, saj je ravnokar lansiral še en zanimiv produkt.

Gre za izjemno predelano različico novega modela BMW M5, ki sliši na ime G5M Hurricane RS. Ta predelava je sam vrh njihove ponudbe in predstavlja tisto, po čemer so pri podjetju G-Power dejansko znani – abnormalne zaloge moči in navora ter tipična oranžna barva. Pa pojdimo takoj k stvari. Moč je iz klasičnih 625 zrasla na kar 840 konjskih moči, maksimalni navor pa je doživel še višji prirastek in sicer je s 1.050 Nm za skoraj 30 odstotkov višji od tovarniškega.

Vso to moč so iz 4.4 litrskega twin-turbo osemvaljnika ‘izvlekli’ s pomočjo novih turbinskih polnilnikov, po meri narejenega izpušnega sistema ter nekaj ostalih dodelav, med katerimi je najbolj ekstenzivna zagotovo predelava motorne elektronike. Rezultat je enostavno dih jemajoč, saj G5M Hurricane RS stotico doseže v vsega 2,5 sekunde, končna hitrost pa je zaradi pnevmatik elektronsko omejena na neverjetnih 350 kilometrov na uro. Da postavimo to številko v kontekst lahko povemo, da je 350 kilometrov na uro uradna najvišja hitrost najhitrejšega ferrarijevega modela LaFerrari, z enako končno hitrostjo pa se ponaša tudi najhitrejši Lamborghini.

Kaj pa cena same predelave? Že samo nova turbinska polnilnika staneta 5.990 €, medtem ko vas bo izpušni sistem olajšal za nadaljnjih 8.449 €. Set 21 palčnih platišč s pnevmatikami znamke Michelin, vas bo stal 9.545 €, morda še najbolj pretirana predelava, ki je sami ne bi izbrali pa je kar 3.800 € vredna oranžna folija, ki pokriva večino zunanjosti avtomobila. G-Power svojim strankam ponuja tudi poseben pokrov motorja, ki stane nadaljnjih 5.236 € ter še nekaj ostalih malenkosti. Kaj pravite je vredno za vse skupaj dati krepko preko 33 tisočakov? No ja glede na to, da že tovarniški BMW M5 z lahkoto preseže ceno 200 tisočakov morda priporočamo, da raje izberete manj opcij iz tovarne in se raje odločite za ‘G-Power tretma’.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code