Najvišja mera prestiža, vedno v Rolls-Royce vozilih. Znamka je letos predstavila novo generacijo Phantoma, ki je brez dvoma najbolj prestižni model v zgodovini britanske znamke.

Prestižni proizvajalec avtomobilov Rolls-Royce je letos predstavil novo generacijo svojega najbolj ikonskega modela. Phantom osme generacije je najnovejša pridobitev znamke in obenem najbolj prestižni model v zgodovini znamke, po vsej verjetnosti pa je tudi najbolj prestižno vozilo na svetu. Na prvi pogled bi mislili, da niti ni tako drugačen od trenutne generacije, pa vendar so se inženirji nove generacije lotili izjemno premišljeno in se posvetili vsem podrobnostim.

Spredaj vidimo kako je novi Phantom ”škatlast”. Proti zadku spuščajoča se streha in bočna linija je precej bolj poudarjena, celotno vozilo pa predstavljajo ravne črte in pravi koti. Prava poživitev v času, ko prevladujejo ”zaobljene” karoserijske oblike. Žarometi so nameščeni nekoliko globlje kot prej, obkrožajo pa jih znamenite LED dnevne luči. Tudi legendarna sprednja maska je bolj prominantna in večja.

BMWBLOG-rolls-royce-phantom-viii-8 (17)

Novi Phantom pa nove standarde postavlja tudi v notranjosti. Kljub temu, da tako kot zunaj ohranja enake smernice, preseneča s podrobnostmi. Zdi se kot, da so inženirji zasnovali notranjost z najvišjo mero prestiža, ki je izolirano od zunanjega sveta in razvaja svoje potnike z nenaporno vožnjo. Znotraj kaljenega stekla, ki je nameščen čez celotno širino armaturne plošče se nahaja 12,3-palčni TFT instrumentalni zaslon z LED osvetlitvijo, uporabljeni materiali pa nasploh predstavljajo presežke. S številnimi asistenčnimi sistemi, sistemom štirih kamer s Panoramic pogledom, nočnim vidom, naprednim aktivnim tempomatom, opozorilom pred naletom in pešči, vrhunskim projekcijskim zaslonom, WiFi dostopovno točko in poleg drugih novosti, razumljivo, enega izmed najbolj izpopolnjenih multimedijskih sistemov v avtoindustirji. Osma generacija Phantoma, prva je bila namreč predstavljena daljnega leta 1925, bo na ceste zapeljala v začetku drugega leta.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code