BMW in Mini modeli bodo z Amazonovo brezhibno integrirano glasovno nadzorovano osebno pomočnico, ki so ji nadeli ime Alexa, na voljo od sredine leta 2018 dalje.

Glasovna storitev bazira na sistemu “oblaka”, ampak za svoje delovanje ne potrebuje pametnega telefona, saj ji pri tem pomaga vgrajena SIM kartica znotraj samega vozila. Lastnikom vozil bo tako tudi omogočila dostop do razpona drugih storitev, ki so bile v preteklosti na volje le na Echo napravah.

“Glasovni nadzor  je bil prvič predstavljen v avtomobilih BMW Group pred mnogimi leti, zdaj pa povečujemo njegovo funkcionalnost z dodajanjem digitalnega sistema, ki bo odprl paleto novih možnosti, do katerih bodo kupci lahko hitro, enostavno in varno dostopali iz svojega avtomobila,”  je povedal Dieter May, višji podpredsednik digitalnih storitev in poslovnih modelov skupine BMW.

Alexa-BMWMini-01

Z vgrajeno SIM kartico bo dostop do spleta možen kjerkoli in kadarkoli, zato bo Alexina brezhibna integracija zares mogoča. Lastniki bodo tako lahko npr. upravljali svoj urnik, izvedli spletno naročilo, preverili vreme ali prisluhnili svojim najljubšim melodijam.

“Veseli nas sodelovanje z BMW, ki nam omogoča, da Alexa doživetje lahko delimo z njihovimi vozniki,” je dejal Ned Curic, podpredsednik družbe Alexa Automotive. “Uporaba vašega glasu, ki vam omogoča, da uživate v vsebini in interakciji z Alexo, naredi odlično vožnjo še boljšo. Zelo smo že neučakani, saj si želimo, da bi stranke BMW to čimprej preizkusile tudi same. “

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code