Iz Münchna so se pojavile govorice, da BMW resneje načrtuje izdelavo nove serije avtomobilov - serijo 9 Coupé.

Nemški AutoZeitung navaja, da BMW tokrat resneje razmišlja o začetku izdelave nove serije, ki bo konkurirala prestižnim mogotcem, kot sta Mercedes-Benz S-Class Coupé in Maybach. Ker nova serija 7 očitno ni dovolj športno naravnana za atletsko navdahnjene poslovneže današnjega časa, se je tudi BMW odločil za vpeljavo nižjega, športnejšega, a še vedno nadvse prestižnega avtomobila z vso najnovejšo in najnaprednejšo tehnologijo, ki jo podjetje premore.

BMW_9_Series_Coupe

Nova serija 9 Coupé naj bi bila namreč osnovana na platformi Rolls Royce Phantoma naslednje generacije, kjer bo za kabino uporabljena gradnja CFRP (plastika, ojačana s karbonskimi vlakni). Dizajn avtomobila zaenkrat še ni povsem znan, pričakovati pa je, da bodo uporabljene določene poteze iz Vision Future Luxury Concepta. Kot že rečemo, bo avtomobil v notranjosti skrival najnovejšo tehnologijo, uporabljeno v novi seriji 7, pojavijo pa se lahko tudi elementi iz Vision Future Luxury Concepta, predvsem materiali višje kakovosti.

bmw_vision_future_luxury_concept_interior

Vstopna različica novinca naj bi uporabljala bencinsko in dizelsko različico 3,0-litrskega šestvaljnika s turbopuhali, najmočnejša izvedenka pa bo imela nameščen odlični 4,4 litre velik V8 s tehnologijo TwinTurbo. Pričakujemo lahko tudi hibrida z oznako 940e.

Edina slaba novica je, da je serija 9 zaenkrat načrtovana le za kitajski, ameriški in britanski trg.

Če sploh in kje se bo novinec prodajal, pa bo pokazal čas.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code