Bomo končno prejeli nekaj, o čemer se širijo govorice že dolga leta? Harald Krűger naj bi po najnovejših informacijah potrdil zeleno luč za proizvodnjo BMW i8 Spyder-ja.

Več kot tri leta je že minilo od predstavljenega Spyder koncepta, zato je jasno, da je bil že čas za nekaj bolj resnih besed. Krüger je zaenkrat še precej redkobeseden glede specifik vozila, vendar je Handelsblattu zatrdil, da bo model predstavljen relativno kmalu: kaj to pomeni relativno kmalu ni jasno, saj informacije o časovnem načrtu še niso razkrite, vseeno lahko Spyder različico pričakujemo kmalu, saj se časi od predstavitve prototipov do končne izdelave z leti le krajšajo.

bmw-i8-spyder (10)

Še vedno ni jasno, koliko bo imel proizvodni model dejansko skupnega s konceptom, vendar naj bi po dosedanjih informacijah model uporabljal večino oblikovanja i8, z nekaj klasičnimi Spyder značilnostmi kot je odprta streha in v zadnji del povezujoče vetrobransko steklo. Model naj bi uporabljal tudi stilske zadnje opornike in se ponašal s krajšo medosno razdaljo.

bmw-i8-spyder (16)

V i8 Spyder bi verjetno prišla ista kombinacija 1,5-litrskega TwinPower Turbo tri-valjnega motora in elektromotorja z litij-ionsko baterijo. Ta kombinacija vozil omogoča največjo moč 362 konjskih moči, z njo pa do stotice potrebuje 4,4 sekunde, dokler ne pridrvi do omejitve hitrosti pri 250 km/h.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code