Čeprav na prvi pogled izgleda bolj kot kakšna Kitajska mutacija znanega podjetja, pa BMW X Coupe ni le podcenjen spodrsljaj inženirjev. BMW Coupe dejansko predstavlja nekaj očitnih podobnosti z najnovejšimi modeli.
Ko je v letu 2001 na detroitskem avtomobilskem salonu prvič luč dneva zaužil na BMW X5 osnovan koncept, je bila splošna reakcija opazovalcev predvsem zgroženje. Čeprav v modernem razvoju ni opaziti toliko estetske podobnosti in linij pa večina proizvajalcev do konca desetletja načrtuje ravno takšno obliko modelov. Visoko pozicionirani kompaktneži Coupe oblike namreč postajajo vedno bolj popularni.
bmw-x-coupe-concept-04
Za primer lahko naprimer vzamemo Aston Martinov DBX in ne glede na to, kaj si mislijo puristi, kupci luksuznega segmenta večajo povpraševanje po športni obliki in varnosti štirikolesnega pogonskega sistema in višje pozicije vožnje. Vam je sedaj jasno, kako je X Coupe predstavljal svet dvajset let kasneje? Čeprav se grdi raček nikoli ni razvil v prelepega laboda pa je nedvomno pripomogel k razvoju novih oblik in novih modelov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code