BMW serija 2 je po besedah bavarskih ustvarjalcev vozilo, ki pooseblja nekatere lastnosti starih BMW legend. S prihodom najmočnejši dvojke: F87 M2 pa razmišljajo tudi v smer bolj brutalne različice.

BMW M2 je v zadnji letih eden bolj pričakovanih modelov Motorsport oddelka. Tako kot 1M je njegova kombinacija majhnega okvira in pogona na zadnji kolesni par z visoko izhodno močjo motorja klasična BMW M formula do uspeha. Pri BMW je padlo nekaj namigov, ki nakazujejo, da je M2 šele začetek športnejših različic serije 2. Po mnenju vodje BMW Group oblikovanja, Adriana van Hooydonka (preko Autocar), je M2 zanimiv model in dobra osnova izvedbi, ki bi bila namenjena praznovanju 100. obletnice podjetja.

csl-m2-f87

BMW je svoj navdih za projektiranje baby M iskal predvsem pri E30 M3. Adrian van Hooydonk je za AutoCar povedal:“E30 M3 ima res veliko bazo ljubiteljev, zato se bomo potrudili, da bomo uporabili iztočnice slednjega za prihodni izdelek.” Hooydonk sicer ni povedal točno kateri prihajajoči model ima v mislih, mi pa predvidevamo da bo to prav poseba izvedba M dvojke.

Standardni M2 se bo prvič predstavil letošnjo jesen z okoli 360, GTS različica pa 380 konjskih moči! Bila naj bi v tesni povezavi z originalno M3, poleg že tako agresivnega izgleda bo imela še bolj poudarjene blatnike, velik zadnji spojler in uporabljala večje prihranke na teži. GTS različico pričakujemo na BMW M Days 2016.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code