Hamann Motorsport je tokrat poskrbel za nadgradnjo že tako zmogljivega novinca BMW M divizije: F86 X6M. Športni terenski coupe pa je prejel tudi nekaj lepotnih dodatkov.

Kot se za Hamanna spodobi, ekipa nikoli ne preskoči možnosti predelave najzmoglivejših modelov, kot je naprimer X6 M. Slednji je namreč prejel nadgradnjo moči in paket aerodinamičnih dodatkov. Ob premieri se je X6 M skupaj s svojim bratom X5 M zapisal v zgodovino kot eden najmočnejših modelov, ki so zapeljali iz bavarske proizvodne linije. 4,4-litrski V8 iz sebe iztisne kar 575 konjskih moči in 750 Nm navora, s pomočjo Hamanna pa še nekoliko več. S pomočjo posodobitve orjak premore kar 640 konjev in 800 newton metrov maksimalnega navora, ki so na osi prenešena prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika.

hamann-x6m (4)

Za zmanjšanje kilogramov več kot dvotonskega X6 M pa je bilo dodanih še nekaj aerodinamičnih delov. Najpomembnejši je seveda pokrov motorja iz lahkega karbona, ogromna 23-palčna Anniversary Evo platišča in znižanje za 45 milimetrov pa pripomorejo k izboljšani estetiki. Vozilo si oglejte v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code