Bežanje iz meglenega in oblačnega mesta v Alpske zavoje: to sta M1 in Alpina B7! Nadpovprečno zasnovan in oblikovan posnetek združuje dve beli bavarski legendi.

Kaj drugega še potrebujemo, kot dve igrački na kupu: BMW M1 iz leta 1981 in Alpino B7 Turbo Coupe iz leta 1985. Nemško-italijanska mojstrovina se spozna z Alpinino verzijo BMW serije 7, obe pa sta svoj dom našli pri nemškem zbiralcu klasičnih avtomobilov.



1985 ALPINA B7 TURBO COUPE/1

B7 nosi prav posebno številko 27 od le 110 proizvedenih sedmic pod rokami inženirjev Alpine. Njena lastniška pot pa se ni pričela v Evropi. Leta 1985 je B7 Turbo Coupe prispel na Japonsko, leta 2008 pa se je vozilo vrnilo v Nemčijo z le 83.000 prevoženimi kilometri na števcu. Njegova posebnost je, da je njegova ohranjenost na tako visokem nivoju, da na njem ni bilo storjene nobene restavracije. Notranjost je še zmeraj kot popolnoma nova, tudi končni premaz je dobro preživel vsa ta leta.

1981 BMW M1

Bel M1 je eden zadnjih proizvedenih, njegova življenska pot pa se je začela leta 1981 v Švici. Prvi lastnik je prvega bavarskega superšportnika obdržal nadaljnih 28 let in ga redno uporabljal. Njegova zgodovina servisov je zelo skrbno zapisana, prav tako je zapisana sprememba motorja, ki je bil predelan leta 2006. Leta 2010 je vozilo prejel njegov drugi lastnik, ki je za M1 skrbel kot se le da: parkiran v skrbnih pogojih, ohranjen do stopnje originalnih sedežev in drugih notranjih podrobnosti. Prava redkost, ki si zasluži nekaj pozornosti!

Vir: Weekend Heroes

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code