Festival hitrosti oziroma Festival of Speed, ki se vsako leto odvija v Goodwoodu, mestu, ki je 100 km južno od Londona, je eden najprestižnejših avtomobilističnih dogodkov na svetu.

[sam id=”15″ codes=”true”]

Objavljenih je bilo nekaj posnetkov novega električnega BMW i8; v prvem posnetku si lahko od 4:25 minute ogledate dirkanje na tradicionalnem vzponu na goodwoodski klanec, kjer najboljši vozniki poskušajo doseči najboljši čas in celo podreti rekord. Gledalci si tekmovanje lahko ogledajo iz tribun ob 1,8 km dolgi asfaltni cesti, ki se za dni festivala spremeni v dirkališče.Prizorišče je postavljeno pred rezidenco Goodwood House v angleškem West Sussexu. Na 3-dnevnem festivalu si superšportnike in starodobnike ogleda okoli 150 tisoč gledalcev.

Ekskluzivno se je prvič zapeljal tudi BMW hibrid i8. BMW i8 uporablja plug-in hibridni sistem sestavljen iz 3-valjnega TwinTurbo bencinskega motorja in BMW eDrive tehnologijo v obliki električnega pogonskega sistema. 1,5-litrski motor z notranjim izgorevanjem razvije 170kW/231KM in moč pošilja na zadnja kolesa, električni motor z 96kW/131KM pa pošlje moč na prednjo os.

Utrinke z vožnje po Goodwoodu si lahko ogledate spodaj.

“All electric” krogi (P1, 918, in i8)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code