Iz Nemčije prihajajo govorice, da bodo pri BMW v letu 2016 ustvarili nov hibridni superšportnik, kot darilo ob stoletnici obstoja bavarskega podjetja. Nemška revija “Auto Motor und Sport” poroča, da naj bi se vozilo imenovalo BMW i9 in bilo grajeno na osnovi sedanjega BMW i8. Od slednjega naj bi se razlikoval po večjem in močnejšem električnem […]

Iz Nemčije prihajajo govorice, da bodo pri BMW v letu 2016 ustvarili nov hibridni superšportnik, kot darilo ob stoletnici obstoja bavarskega podjetja.

Nemška revija “Auto Motor und Sport” poroča, da naj bi se vozilo imenovalo BMW i9 in bilo grajeno na osnovi sedanjega BMW i8. Od slednjega naj bi se razlikoval po večjem in močnejšem električnem in bencinskem motorju. Cilj je doseči magično številko štirih sekund do stotice in najvišjo hitrostjo večjo od 250 km/h.

Če bodo pri BMW uresničili govorice, bo vozilo proizvedeno v omejeni izdaji, podobno kot njegov predhodnjik, legendarni BMW M1, o katerem smo že pisali, članek si lahko ogledate TUKAJ. Leta 2009 je bil sicer že narejen koncept M1 Homage, vendar se je v tej razvojni stopnji projekt tudi zaključil.

m1homage (Large)

Večina ljubiteljev BMW si takšnega vozila ne bo privoščila, saj bo njegova cena vrtoglava, vseeno pa nam to ne bo preprečilo občudovanja oblikovanja in njegove moči, kakršna koli že bo. In, če bo.

BMW i9 bmwblog (Medium)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code