Na frankfurtskem avtosalonu je bila ponosno predstavljena tudi druga generacija serije 6 Gran Turismo, ki je sicer osnovana na enaki platformi kot serija 5 in 7 najnovejše generacije.

BMW serije 6 najnovejše generacije je razvita na enaki platformi kot BMW serije 5 ter 7, kmalu pa pričakujemo tudi serijo 8. Platforma uporablja izredno lahke materiale in najnovejšo možno tehnologijo, ki se je še nekaj let nazaj zdela misija nemogoče.

Na sprednji strani opazimo, da si veliko elementov deli z BMW serije 5. Ledvičke so namreč skorajda identične, le malo večje. Od izvedenke BMW 5 Gran Turismo se loči predvsem po silhueti. Iz bočnega profila namreč izgleda precej bolj agresivno in športno, saj spominja na kupejevsko obliko karoserije z nizko se spuščajočo se strešno linijo. Na prvi pogled izgleda bolj privlačno kot serija 5 Gran Turismo in menimo, da bo svoj dom lahko našla v marsikaterem Ameriškem domu, kjer so taka vozila precej bolj priljubljena.67. Internationale Automobil-Ausstellung Frankfurt, 13.09.2017, Guido ten Brink / SB-MedienZadnje luči nas spominjajo na tiste iz serije 5, le nekoliko večje so. Zadek je sicer precej značilen za Gran Turismo izvedenke, na prtljažnih vratih pa je lahko nameščen tudi aktivni zadnji ”spojler”. V notranjosti razvajajo le najbolj kvalitetni materiali, dizajn in ergonomija pa sta na izredno visokem nivoju. Skoraj zagotovo lahko trdimo, da je bila notranjost zasnovana bolj v smeri praktičnosti, kot pa športnosti. V serijski izvedenki je oblazinjenje iz Dakota usnja, ki je sicer v večini drugih BMW vozil na voljo za doplačilo. Prešito Nappa usnje je na voljo v Ivory beli, črni in rjavi barvi.

BMW bo prodajo serije 6 Gran Turismo začel novembra letošnjega leta, na voljo pa bodo trije motorji zadnje generacije. Popolnoma novi BMW 640i xDrive Gran Turismo bo predvidoma na voljo od 60 tisoč evrov naprej.

Vir: BimmerpostFotograf: Guido ten Brink / SB-Medien

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code