Bavarski brut, novi BMW X6 M50i, je bil sedaj tudi uradno predstavljen na frankfurtskem avtomobilskem salonu.

BMW X6 je model, ki je praktično izumil kupejevske SUV-e. Bavarci so tako pred 11 leti na trg lansirali prvo generacijo BMW X6, ter tako ob ogromnem poslovnem uspehu, poleg ostalih v ta segment prisilili tudi največja dva tekmeca Audi in Mercedes-Benz z modeloma Q8 in GLE Coupe.

Tretja generacija BMW X6 je sicer bila razkrita že nekaj mesecev nazaj, svoj prvi uradni debi pa je avtomobil doživel pred očmi javnostmi na letošnjem frankfurtskem avtomobilskem salonu. Takoj opazimo mnogo bolj agresiven izgled od predhodnika, večje (osvetljene)ledvičke, nove žaromete, lepše izpeljano strešno linijo ter par zelo diskretnih spojlerjev. Seveda ne manjkajo niti ogromna 22 palčna platišča, ki lepo zapolnijo ogromne odprtine v blatnikih in se lepo podajo k celotnemu dizajnu avtomobila.

Notranjost je z izjemo majhnih kozmetičnih detajlov praktično identična tisti v BMW X5. Materiali in kvaliteta izdelave so na najvišjem nivoju, podobno pa lahko rečemo tudi za tehnološki aspekt nove generacije BMW X6, saj lahko v notranjosti najdemo vse od dveh 12.3 palčnih zaslonov do gretih/hlajenih držal za pijače. Potnike bo razvajala še štiri conska klimatska naprava, panoramska steklena streha in odličen audio sistem Bower & Wilkins Diamond.

Verjetno ste opazili tudi značko M50i, ki sporoča, da se pod pokrovom motorja skriva pošasten 4.4 litrski V8 motor, ki proizvaja 530 konjskih moči in toliko navora kot novi BMW M5 (750 Nm). To pomeni pospešek do stotice v vsega 4.2 sekunde in obenem poraja vprašanje, kdo sploh potrebuje BMW X6 M? No potrebuje ga nihče, želje pa so nekaj povsem drugega. Kakorkoli že, bo različica M50i do prihoda slednjega predstavljala vrh ponudbe, za tiste manj zahtevne pa so na voljo tudi šibkejše različice, med katerimi je tudi nekaj dizelskih.

Fotograf: carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code