BMW X6 je avtomobil, ki ti je lahko všeč ali pa ti sploh ni. Zdi se, da vmesne opcije ni. Že v povsem originalni, tj. tovarniški obliki, je nekaterim "neprebavljiv". Kaj pa menite na to, vse drugo kot lepo predelavo?

Podjetje AG Excalibur, ki je opravilo to neokusno predelavo, prihaja iz Litve. Ponujajo povsem individualen pristop stranke pri kreiranju dizajna in izgleda avtomobila in iz skic naredijo celo končni izdelek. Vsi avtomobili so predelani povsem ročno, z najboljšimi materiali in najnovejšo tehnologijo. Striktno se držijo izdelave majhnega števila povsem enakih avtomobilov in s tem zagotavljajo ekskluzivnost svojih modelov in individualni pridih vsakega posameznega kupca.

Po navedbah podjetja so zelo osredotočeni na športnost, udobje in dizajn vozila … njihov stil podprejo 24 – 30 colska platišča, ekstremno široka karoserija, dvojni izpuhi, sprednje luči v “mačjem” stilu in čutne linije, ki jih najdemo po celotni karoseriji avtomobila. Svojim kupcem pa ob koncu obljubljajo, da bodo na cesti dobro opazni. Slednje jim brez dvoma še kako dobro uspeva! V spodnji galeriji si oglejte njegovo zunanjost.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Povsem nov izdelek podjetja, ki se je pojavil na frankfurtskem avtomobilskem salonu je osnovan na novem F16 BMW X6. Pravzaprav je pod pokrovom avtomobil s 3,0 dizelskim motorjem, ki ostaja popolnoma nespremenjen. Spremenjen je “samo” izgled zunanjosti in notranjosti. Odet je v rdečo barvo, nameščena ima 26″ individualizirana platišča, povsem novi so sprednji in zadnji odbijači ter izpušni zaključki. Tako drastično, kot je spremenjena zunanjost, je spremembe opaziti tudi v notranjosti, kjer so določeni elementi odeti v pravo aligatorjevo kožo – ki na obraze mimoidočih privabi posmehljiv nasmešek in v veliki večini zgroženost. In če ste mislili, da takšna predelava stane maksimalno nekaj tisočakov, ste se močno zmotili.

x6-aligator-notranjost (5)

Ob pogovoru s predstavnikom in oblikovalcem AG Excalibur, Glebom Scheglov smo prejeli nekaj dodatnih informacij. Za zunanje dodatke je pri dotičnem X6 dizlu potrebno odšteti kar… pripravite se… 45 tisoč evrov! Tudi notranjost ni najcenejša, odvisno od želja posameznika se cene gibajo od 20-30 tisočakov. Z vsemi podrobnostmi in modifikacijami je za BMW X6 “ALLIGATOR” potrebno odšteti zajetnih 170 tisočakov, kar pa je že cena novega X6 M.

Ob entuziastični razlagi Scheglova nam je bilo težko poslušati z resnim izrazom na obrazu, on pa nam je za konec ponosno razložil, da je njegov naslednji projekt že v izdelavi. Naslednji na vrsti za popolno kozmetično uničenje je Mercedes AMG GT. Torej, kakšno je vaše mnenje o tem “lepotcu”?

Fotograf: Dejan

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code