Letos je BMW v Frankfurtu poleg prenekaterih novih avtomobilov, predstavil tudi kar štiri koncepte, kjer vsaj trije od teh delujejo že zelo blizu proizvodne različice. Za vas smo zbrali fotogalerije vseh štirih.

BMW X7 iPerformance koncept:

Z razkritjem vozila BMW Concept X7 iPerformance na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) 2017 v Frankfurtu, podjetje BMW Group ne vzpostavlja le novega koncepta modela za luksuzni segment, ampak predstavlja tudi popolnoma novo predstavo luksuza v okviru blagovne znamke BMW. Posebna značka konceptnega vozila iPerformance, pomeni prisotnost revolucionarne tehnologije BMW eDrive, ki je združena z bencinskim motorjem BMW TwinPower Turbo, kar povzroči izjemno učinkovit in dinamičen pogonski sklop priključnega hibrida, ki se izkaže v vseh voznih razmerah – vključno z vožnjo brez lokalnih emisij. Oblikovanje je nastopaško a hkrati ne preveč razgibano, uporabljenega pa je tudi veliko kroma, kar pripomore k  premium izgledu in občutku. Zagotovo pa koncept še najbolj zasije pod soji prenekaterih žarometov, še posebej v spodnji fotogaleriji.

BMW Z4 koncept:

Vozilo BMW Z4 Concept odraža dinamiko, progresiven videz in močna čustva, obenem pa se ponaša s kompaktnimi sorazmerji, dinamično silhueto in privlačnimi oblikami. Oblikovna študija, ki kliče po pozornosti, nudi vpogled v različico serijske proizvodnje, ki naj bi jo podjetje razkrilo tekom naslednjega leta. BMW Z4 Concept je popoln vozni stroj,” je povedal Adrian van Hooydonk, višji podpredsednik in direktor oddelka oblikovanja pri BMW Group. “Razgaljenje vozil nazaj k osnovam omogoča vozniku, da doživi vse sestavine užitka v vožnji z odlično neposrednostjo. To je popolna svoboda na štirih kolesih.”

 BMW serije 8 koncept:

Čudoviti dvovratni koncept uporablja zelo agresiven oblikovalski jezik, ki je opazen predvsem na sprednji maski z dvema velikima BMW ledvičkama. Avtomobil ima že serijsko podaljšek sprednjega spojlerja iz ogljikovih vlaken, laserske luči in gromozanske reže za pretok zraka. Takoj za sprednjo masko se razteza dolg pokrov motorja, ki prehaja v elegantne kupejevske linije proti zadku vozila, piko na i pa dodajo lahka in čudovita 21-palčna platišča. Poleg zanimivega sprednjega dela in poudarjen in primerno nabit tudi zadek, ki se prične pri zadnjih razširjenih kolotekih in športno spuščajoči strehi. Med druge posebnosti štejemo še zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken v katerega sta nameščena dva trapezoidna izpušna zaključka.

Po besedah direktorja Haralda Krügerja bo “BMW serije 8 koncept prikazal kako gresta kot britev ostra dinamika in moderen luksuz z roko v roki. To bo naslednji model naše širitve prestižnih vozil. S tem procesom bomo izboljšali naš položaj na trgu in prevzeli vodstvo v luksuznem razredu.”

BMW i Vision Dynamics koncept:

Ena najbolj zanimivih skrivnosti letošnjega avtomobilskega salona, ki so jo uspeli skrivati vse do zadnjega  je prav gotova ta zanimiva kreacija povsem električnega športnega vozila, ki so ga poimenovali BMW i Vision Dynamics. Kljub temu, da vizualno mogoče spominja na hibridnega BMW i8, pa za razliko od slednjega uporablja le elektro motor. Slednji mu omogoča, da 100 km/h doseže v le 4 sekundah!

Najvišja hitrost tega električnega atleta je preko 200 km/h, največji dosežek pa je prav gotovo doseg, ki naj bi znašal kar 600 kilometrov! BMW je s tem ponovno dokazal, da gresta odlična vozna dinamika in e-mobilnost z roko v roki. Prikazuje, da je BMW električno mobilnost vzel za svojo in jo fenomenalno implementiral v svoje modele.

Fotograf: Bimmerpost, BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code