Kot je že vsem znano, je nova generacija BMW M3 izgubila mogočen V8 in pridobila vrstni šestvaljnik, vendar naj vas to ne zavede.

[sam id=”14″ codes=”true”]

M3 je namreč hitrejši, njegova vožnja pa je bolj dinamična kot kadarkoli prej. Do stotice potrebuje 4,1 sekunde, četrt milje pa naj bi dosegel v manj kot dvanajstih sekundah, pa bo to držalo? Bimmerpost je objavil posnetek lastnika popolnoma novega Austin Yellow F80 M3, ki se je očitno želel prepričati, da pri BMW ne navajajo napačnih informacij. Na Atco Raceway je po nekaj poskusih četrt milje (402 m) dosegel v 11,66 sekunde pri hitrosti 192 km/h. Torej pri BMW držijo svojo besedo!

Na takšen izjemen čas vpliva veliko dejavnikov; “launch control”, DCT menjalnik in 103 oktanski bencin, pozabiti pa ne smemo tudi na hitro progo Acto Racewaya. Zakaj pravimo da je impresiven? Nekaj let nazaj so takšen čas dosegali superavtomobili, ne pa športne različice limuzin. Sedaj si lahko predstavljate, kakšne čase bodo dosegali modificirani M3 in M4, mi že komaj čakamo na kakšen posnetek, spodaj pa si lahko ogledate najboljši štart popolnoma originalnega M3.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code