Čeprav se zadnje dni širijo zelo slabe novice o avtonomnem načinu vožnje pri Tesli, pa BMW resno razmišlja o nadaljnem razvoju.

Zdi se, da je najnovejši avtomobilski trend ravno vpeljevanje avtonomnih načinov vožnje, ali vsaj kombinacije pomočnikov ob vožnji, ki olajšajo delo vozniku. Vse ne gre tako po maslu, kot bi si proizvajalci želeli. Posledično smo zaenkrat še precej daleč od samodejno-vozečih sistemov, vendar kmalu prihajajo spremembe. BMW želi spremeniti razmišlanje ljudi z predstavitvijo popolnoma avtonomnega vozila že v letu 2021.

bmw-vision-next-100-koncept (8)

Za tako hiter napredek BMW potrebuje pomoč. Združil s je z Intelom in Mobileye, ki naj bi predstavljala “globalna voditelja v razvoju računalniških vizij in učenja strojev, analize podatkov, lokalizacije in mapiranja za napredne pomočnike pri vožnji z avtonomnim načinom.”

Partnerstvo je bilo potrjeno včeraj na tiskovni konferenci v BMW-jevih glavnih prostorih v Münchnu. “Po naši naložbi s HERE tehnologijo navigacij,  kombinirano znanje Intel, Mobileye in BMW Group dostavlja nove temeljne gradnike za ustvarjanje popolnoma avtomatizirane vožnje za vsakodnevne opravke. Nekaj takšnih revolucionarnih rešitev smo že predstavili v našem VISION NEXT 100 konceptih. S tem stopamo tehnološki korak naprej in nudimo našim strankam povsem novo raven samega užitka v vožnji, obenem pa nove koncepte prestižne mobilnosti, “ je dejal Harald Krüger, predsednik uprave BMW AG.

bmw pebble beach

Za tiste, ki vam je avtonomna vožnja tuja naj povemo, da je slednja na voljo v petih stopnjah. Trenutno določena vozila dosegajo tretjo stopnjo (brez potrebnega vizualnega nadzora), BMW-jev projekt pa naj bi obvladoval četrto stopnjo (brez aktivnega razmišlanja), kasneje pa tudi Level 5: povsem samodejna vožnja, brez voznika. Sodelovanje treh mogočnežev bo nedvomno privedlo do odličnih rezultatov, za nadaljni razvoj pa so pripravljeni slednji sodelovati tudi z ostalimi avtomobilskimi znamkami.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code