Očitno je, da je Robert Downey Jr. uspešen igralec ter mož z obilo dobrega okusa. Njegova najnovejša želja je bil BMW 3.0 CS iz leta 1974.

A ne preprost obnovljen bavarec z originalno opremo – SpeedKore so s pomočjo Downeyevih idej spojili brezčasno klasiko ter novodobne materiale. Nastal je unikaten BMW E9, eden najlepših primerkov na cestah danes.

SpeedKore je ameriško podjetje, v katerem inženirji združujejo klasične avtomobile z novo vrhunsko tehnologijo. Specializirani so za vozila po meri, izdelavo sestavljenih delov iz ogljikovih vlaken ter integracijo motorjev. Vsak njihov primerek sledi že preverjenem receptu: zmanjšanje mase vozile in povečanje moči motorja. Ekipa SpeedKore težo vozila zmanjša z uporabo prilagojenih ogljikovih vlaken iz preprega (tkanina, ki je že prepojena s smolo ter kasneje toplotno obdelana, da med seboj spoji smolo in tkanino). Večjo moč motorja pa dosežejo s posodobitvijo nove lahke šasije v povezavi z novimi pogonskimi sklopi, ki so posebej prilagojeni za vsako vozilo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code