BMW je izgubil še enega vodilnih. Slednji je prevzel visok položaj pri podjetju Audi.

Pri Volkswagnu so danes potrdili, da k njim prihaja gospod Markus Duesmann, vodja nabave ter dobave pri bavarskem tekmecu BMW Group. Postal naj bi novi član njihove uprave. G. Duesmann je drugi veljak, ki bo okrepil vrste Volkswagen Group; tri leta nazaj, julija 2015, so namreč zaposlili g. Herberta Diessa kot vodjo blagovne znamke VW.

“Gospod Duesmann, ki je trenutno član uprave BMW AG, bo novi položaj zasedel takoj, ko bo to mogoče,” so potrdili pri Volkswagnu. Duesmann je bivši vodja BMW oddelka za razvoj pogonskega sklopa. Med vrhuskimi nemškimi avtomobilskimi proizvajalci so vozila BMW flote doživela manj regulacijskih težav, povezanih z emisijami, kot Mercedes ali Audi. BMW je dejal, da je g. Duesmann predsednika obvestil, da ne bo na voljo za podaljšanje pogodbe o zaposlitvi. “Predsednik nadzornega odbora in g. Duesmann sta ste posledično strinjala, da postane slednji razrešen svoje pogodbene odgovornosti kot član uprave za nabavo ter dobavo.”

Nemški časopis Handelsblatt je poročal, da Volkswagen želi, da Duesmann zapolni mesto izvršnega direktorja Audija po aretaciji nekdanjega vodilnega, g. Ruperta Stadlerja. Kljub navedbi pa g. Duesmann ne bo mogel v celoti prevzeti te funkcije, saj je g. Stadler odsoten le začasno. Ostaja namreč v priporu na podlagi suma vpletenosti v emisijsko afero.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code