Nedavno predstavljen član BMW M družine z imeno M4 GTS je poseben v vsakem pomenu besede; od proizvodnje do izgleda in zmogljivosti.

Prejšnji teden je BMW M objavil posnetek in odličen čas novega M športnika, ki se je na Nürburgringu odrezal zares odlično. Po poročanju Frank van Meela, direktorja BMW M divizije, pa bo športni oddelek proizvedel le pet M4 GTS modelov na dan. Proizvajalec bo v začetku meseca marca pričel s proizvodnjo novega GTS-a, ki se bo nadaljevala vse do decembra 2016, ko naj bi s proizvodne linije v Garchingu zapeljala 700-ta enota. Točno 300 od njih gre v ZDA, 50 v Kanado. Preostali avtomobili bodo razdeljeni med druge države sveta. Kdaj bodo stranke imele vozila dostavljena še ni znano, lahko pa pričakujemo, da bodo prve enoto prišle v roke kupcev v aprilu 2016.

BMW M4 GTS - 728 (39)

Van Meel je dejal, da so vsi imeli priložnost, da izpolnijo pogoje zanakup zdaj že razprodan športni coupe. Čeprav se je povpraševanje preseglo dobavo, BMW pravi, da nikoli ni načrtoval povečanje proizvodnih številk. “Tega nikoli ne bi storili,” je dejal Van Meel. “Za kupce, je pomembno, da je izdaja omejena. Bilo pa bi seveda lepo, če bi lahko proizvedli več enot, kot jih je bilo napovedanih v začetku.”

Avtomobil začne svoje življenje na proizvodni liniji Coupeja serije 4, vendar je tam sestavljen s pomočjo inženirjev M GmbH. Motorsport oddelek tako naprimer v vozilo namesti in ga opremi z motorjem in karbonskimi deli. Da bi omogočili specificičnemu M4 GTS dovršeno proizvodnjo se slednji preseli na dodatno linijo – ročno sestavljen GTS je dokončan ob boku M6 in M135i.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code