Nova serija 5 Touring je že v osnovi čudovit in privlačen avtomobil. A BMW se je potrudil in tudi za družinsko naravnanega karavana pripravil M Performance paket, ki je bil skupaj z serijo 5 Touring predstavljen na avto salonu v Ženevi.

Spremembe z M Performance paketom  se začnejo že pri povečanju moči. BMW 540i xDrive Touring npr. prejme dodatnih 20 konjskih moči oz. vse skupaj povečanje na 360 konjskih moči ter 500 Nm navora (dodatnih 50 Nm navora).

Dodatna moč poskrbi za boljšo odzivnost motorja in poveča vlečno moč, izpušni sistem M Performance pa poleg izjemnega izgleda zagotovi tudi boljšo zvočno spremljavo. Ta novi izpušni sistem bo na voljo za modele 540i xDrive Touring, 530i xDrive Touring, 530d xDrive Touring in 520d xDrive Touring. Glede na moč vozila se bo spreminjala oblika izpušnega zaključka, od okroglega do trapezoidnega v kromu ali ogljikovih vlaknih.

bmw-g31-5-series-touring-m-performance (4)

Za izboljšane vozne lastnosti M Performance paket dodaja športni zavorni sistem, ki zagotavlja večjo temperaturno odpornost in boljše zaviralne sposobnosti. Za večjo moč so seveda nameščeni primerno hlajeni diski s štiribatnimi čeljustmi. Rdeča barva na čeljustih pa želi opominjati, da vsi ti dodatki prihajajo iz športnega bavarskega oddelka.

Poskrbljeno je tudi za aerodinamiko h kateri bistveno pripomorejo dodatki za sprednji odbijač iz ogljikovih vlaken in dvojni difuzor na zadnjem odbijaču. Kupci si lahko kot dodatno opremo izberejo pokrove zunanjih ogledal iz ogljikovih vlaken, črne ledvičke, črne zračne reže ter okrasne nalepke na boku vozila.

V potniški kabini je nameščen športen M Performance volanski obroč, ki deluje v kompletu s prestavnimi ročicami za volanom. S slednjim voznik lahko sam izbira prestavo osemstopenjskega samodejnega menjalnika. Volanski obroč je oblečen v alkantaro s srebrno-sivimi šivi, na vrhu volana pa je rdeča dirkaška oznaka.

M Performance platišča so velikosti 20 palcev in izredno lahka. Na voljo so v sivi barvi ali v dvobarvni črno-srebrni kombinaciji.

V kolikor vam nova serija 5 Touring vizualno ni dovolj športna je rešitev na dlani.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code