BMW serije 5 E34 je bila nekoliko manj priljubljena, a primerek, ki vam ga predstavljamo danes je za nas naravnost izjemen. Kako se vam sliši V8 motor, šest-stopenjski ročni menjalnik in zadnji pogon? Nam izvrstno!

BMW serije 5 E34 je bil nekoliko manj priljubljen v očeh takratnih kupcev, a za dober primerek bi se tudi zanj našel prostor v garaži. Danes vam predstavljamo primerek 540i, ki smo ga opazili na spletnem portalu Bring-A-Trailer. Letnik 1995 in z le nekaj več kot 93 tisoč prevoženimi kilometri je praktično kot nov, z le nekaj znaki uporabe. BMW serije 5 E34 je bil prav tako eden izmed najbolj zanesljivih BMW modelov, le-ta pa je najbolj zaželjen v tej različici 540i (razen M modelov) s šeststopenjskim menjalnikom.

BMWBLOG-bmw-serije-5-e34-bring-a-trailer (28)

Pod pokrovom motorja je nameščen 4,0-litrski atmosferski V8, ki razvije 286 konjskih moči pri 5800 obratih na minuto  in 400 nevtonmetrov navora pri 4500 obratih na minuto. Vse to pomeni, da sto kilometrov na uro doseže v 6,3 sekunde. Kljub temu, da to dandanes niti ni tako malo, je bilo takrat zelo hitro, danes pa še vedno vsaj solidno. Seveda pa je najboljši del vozila V8 z njegovo zvočno kuliso in ročni šest-stopenjski menjalnik. Na videz izgleda odlično ohranjen, tudi lak je izvrstno ohranjen. V notranjosti ni nobenih večjih znakov obrabe, le usnje na voznikovem sedežu je nekoliko ”zmatrano”. Vse to za 6,100 ameriških dolarjev (v času pisanja članka) je odlično, a glede na to, da je do konca dražbe še dva dni, verjamemo, da bo cena še poskočila.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code