BMW je z novo sedmico z oznako M760Li xDrive V12 predstavil tehnološki in vozni presežek. Izjemen avtomobil se tokrat podrobno predstavlja v video posnetku.

BMW je s serijo 7 poskrbel za vrhunsko razkošje, udobje in vozno dinamiko. Različica M 760Li xDrive V12 pa je razred zase. Predvsem na področju voznih lastnosti. Pod pokrovom motorja je nameščen gromozanski 6,6-litrski V12, ki premore 600 konjskih moči 5,500 vrt/min in maksimalni navor 800 Nn pri 1,500 vrt/min. BMW M760Li xDrive do stotice potrebuje pičle 3,9 sekunde njegova največja hitrost pa znaša klasičnih 250 km/h, ob izbiri paketa M Driver’s Package pa se slednja dvigne na 305 km/h. Za prenos moči skrbi najsodobnejši 8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport, ki s pomočjo M Performance omogoča bolj športne menjave prestav.

bmw-m760li (35)

Podvozje je opremljeno s sistemom Executive Drive Pro, pri katerem stabilizatorji minimizirajo premikanje karoserije, sistem pa skupaj s kakovostnimi pnevmatikami, ki so nameščene na 20-palčna lahka M platišča v izvedbi kovinskega matiranega zaključka Cerium Grey, daje novemu BMW M760Li xDrive najboljšo možno vozno dinamiko.Potem je tukaj še integralno aktivno krmiljenje (Integral Active Steering), ki dopolnjuje še bolj neposredno krmilno razmerje na sprednji premi s prilagoditvijo kota krmiljenja zadnjih koles glede na dano situacijo. To zmanjšuje sile krmiljenja pri nizki hitrosti in pri dinamični vožnji, kar dodatno poveča agilnost in aktivno varnost.

bmw-m760li (32)

Tisti, ki pri svojem BMW M760Li xDrive ne želijo zbujati pozornost, lahko izberejo bolj diskreten videz, z imenom BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Pri Excellence je odstanjen M aerodinamični paket sedmica pa dobi 20-palčna lahka aluminijasta platišča BMW Individual v izvedbi W-spoke 646, kromirano letev, ki se razteza prek celotne širine avtomobila nad rešetko za zrak. V notranjosti avtomobila volan BMW vključuje lesene intarzije, medtem ko se napis V12 na instrumentni plošči – katere merilnik hitrosti ponuja razpon vse do 260 km/h –osvetli, ko voznik zažene motor. Izpušni sistem, ki je usmerjen k udobju, s prečiščenim zvokom prav tako poudarja poseben značaj modela V12 Excellence.

Udobje, eleganco in prikrito športnost na kolesih si oglejte v spodnjih fotografijah in video posnetkih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code