Po besedah mnogih virov bo BMW Group svojim kupcem ponudil nov športni visokozmogljiv BMW M avtomobil. Obudili bodo legendarno ime serije 8 in s tem njegovo športno različico M8!

Z novo serijo 8 in M8 naj bi prišle na trg kar trije novi modeli oz. tri različne karoserijske izvedenke M8; M8 Coupe (F92), M8 Convertible (F91) in M8 Gran Coupe (F93).

Prvi izmed treh (kupe) je napovedan za leto 2019, leto pozneje pa mu bosta sledila še M8 Convertible in M8 Gran Coupe.

BMW M8 je superšportnik, ki ga nestrpno pričakujemo. V preteklosti je bil izdelan le en primerek M8, ki je bil skrbno spravljen in le mit. Odkrili so ga šele pred leti. Osnovan je bil na originalni seriji 8, kot športnik pa je M8 uporabljal veliki V12 motor, šeststopenjski ročni menjalnik in izjemen oblikovalski jezik. Bil je zver, ki bi si ga vsi BMW ljubitelji želeli, a ga ni nihče dobil.

bmw-m8-render (1)

Prav tako so v javnost pricurljale informacije, da se za nekaj časa poslavlja družina M6. Slišali smo že, da bodo serijo 6 Coupe, Convertible in Gran Coupe nadomestile izvedenke serije 8, zato ni tako veliko presenečenje, da se z njimi poslavlja tudi M6.

Kot prihajajoč BMW F90 M5 bo tudi M8 uporabljal prilagojen 4,4-litrski TwinPower Turbo V8. V M8 bo najverjetneje razvil nekaj čez 600 konjskih moči.

Kot del dodatne ponudbe bo najverjetneje na voljo tudi štirikolesni pogon xDrive. Leta in leta se je BMW skušal izogibati štirikolesno gnanim BMW M vozilom (razen SUV M različicam), z uvedbo štirikolesnega pogona pri prihajajočem M5 pa se bo praska verjetno razširila tudi an druge modele. In prav BMW M8 je primeren kandidat za štirikolesni pogon.

Prve prototipe bomo začeli najverjetneje videvati na cestah v letu 2018, do takrat pa bomo za vas zbirali vse pomembne informacije in vas sproti obveščali.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code