Če ste z znamko BMW vsaj nekoliko bolj domači veste za precej redek primerek BMW Z8 E52. Če dvomite v njegovo redko pojavnost naj povem, da so jih v treh letih (marec 2000 do julij 2003) pri BMW izdelali le 5703! Bo to dejstvo dovolj?

Od teh 5705 izdelanih primerkov je kar 555 zelo omejenih Alpininih različic s 381 konjskimi močmi. A ta retro, starinski primerek s širokimi sprednjimi ledvičkami in opaznimi stranskimi zračnimi režami iz BMW 507 nam mora ostati v spominu s 400 konjskim, 4,9-litrskim osemvaljnim motorjem S62 iz BMW E39 M5. Le-ta modelu Z8 omogoča osupljivo pospeševanje, saj do 100 km/h potrebuje le 4,7 sekunde, slednje pa mu uspe brez hitrega osemstopenjskega samodejnega menjalnika, ki v tistem času še ni bil na voljo. Vsa moč se na zadnja kolesa prenaša preko klasičnega, šeststopenjskega ročnega menjalnika, ki poveča užitek v vožnji.

bmw-z8-hre-wheels (1)

Prav takšen izvrsten primerek klasike so tokrat v svoje roke dobili fantje iz podjetja Wheelsbotique v Miamiu, ZDA. Privlačni dvosed naj bi prejel le neopazno nadgradnjo brez poseganja v njegov originalen izgled. Kakršenkoli poseg v samo obliko vozila bi bil greh! Podjetje Wheelsbotique se je držalo dogovora in vozilo skoraj neopazno občutno izboljšali. Nadeli so mu platišča HRE Performance S207, ki v velikost merijo kar 21 palcev, pod temi ogromnimi “koluti” pa se skriva dobro znani in odlični zavorni sistem Brembo. Ta prinaša velike zavorne diske in lepo prilegajoče se zavorne čeljusti.

Petkraka platišča poskrbijo za izredno lep razgled na velike čeljusti, ki izražajo športnost in moč. Te pa še ni vse kar je na tem lepem brezstrešniku spremenjeno. Za resnično dobro lego na cesti in manj nagibanja skozi zavoje redki Bavarec sedi na vzmetenju KW Variant2. Slednje poskrbi tudi za nižjo lego; spredaj za 50 mm, zadaj pa za 40 mm, možno pa jo je tudi naknadno prilagajati glede na potrebe.

Verjetnost je, da je bil prav ta Z8 nadgrajen tudi na področju motorne mehanizacije. Širijo se govorice, da je bila povečana moč motorja, zamenjan pa naj bi bil tudi izpušni sistem, ki poskrbi za še glasnejše rohnenje že tako osupljivega poletnega osvajalca.

Kot primer čudovite zvočne kulise prilagamo posnetek serijskega vozila, v spodnji galeriji pa najdete fotografije enega najlepših primerkov BMW Z8 na svetu!

P.S. Če se odločate za nakup naj vas opozorimo, da se avtomobil prodaja le redko, cena pa je iz dobrih 100 tisočakov v začetku prodaje v nekaterih primerih narasla tudi za 3-krat in več!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code