Izvršni direktor BMW Harald Krueger, prihodnje leto ne bo podaljšal pogodbe z BMW.

BMW je v izjavi za javnost izjavil, da je Harald Krueger obvestil člane odbora, da ne bo iskal podaljšanja pogodbe po izteku tega pet let trajajočega mandata. Krueger je vodil BMW vse od leta 2015, ko je postal najmlajši izvršni direktor tega proizvajalca avtomobilov v zgodovini. ”BMW je bil več kot 27 let moj ‘profesionalni’ dom. Po štirih letih na tem mestu, si želim novih izzivov kjer bom lahko uporabil mojo široko paleto mednarodnih izkušenj in sodeloval pri novih projektih in nalogah,” je v izjavi dejal Krueger.

Eden glavnih razlogov za to naj bi bilo tudi slabo vodenje podjetja, s katerim se niso strinjali nekateri člani odbora. Po desetletni vladavini na čelu luksuznih znamk, je BMW pod njegovo dirigentsko palico izgubil ves zagon in izgubil tudi najvišje mesto po tem, ko ga je leta 2016 prehitel Mercedes Benz, vse od takrat pa ga le stežka dohaja.

Za zamenjavo bo po vsej verjetnosti izbran Oliver Zipse (55), direktor proizvodnje, največji tekmec pa mu je bil Klaus Froehlich (59), direktor razvoja. Ravno slednji naj bi bil prestar za to funkcijo, ki ima ponavadi starostno omejitev 60 let, zato izgleda še bolj verjetno, da bo naslednji izvršni direktor res Oliver Zipse. Investicijski analitiki so dejali, da ima ravno BMW potencialno najmočnejšo ‘zalogo talenta’ in najbolj uravnovešeno hierarhijo v avtomobilskem svetu, da prenese zamenjavo vodstva.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code