Hyderabadska policija je aretirala izvršnega direktorja indijske veje nemškega izdelovalca avtomobilov BMW zaradi goljufanja in zarote. V petek je policiji sodišče naročilo preiskavo na osnovi pritožb iz leta 2010 in BMW indijski direktor finančnih storitev, Stefan Schlipf je bil aretiran.

Primer se nanaša na Delta Cars Pvt Ltd, ki so bili v Hyderabadu BMW zastopniki od junija 2007 do decembra 2009. Pogodba za zastopništvo in prodajo se je zaključila 31. decembra 2009 zaradi nepodaljšanja. Kot rezultat, so pri Delta Cars vložili tožbo proti BMW India. V svoji pritožbi so opisali, da so pri Delta Cars utrpeli škodo zaradi presežkov ponudbe avtomobilov in posledično težkih obresti.

Stefanu Schlipfu je bilo 14. aprila 2013 dodeljeno mesto izvršnega direktorja za finančne storitve pri BMW India. V obdobju obtožb je bil zaposlen pri BMW Bank GmbH in je živel v Münchnu, posledično ni bil prisoten v Indiji med dogajanji in vse do torka še nikoli ni bil obtožen. Schlipf je bil aretiran v Gurgoan v četrtek in bil prepeljan v Hyderabad.

bmwindia23

Predsednik in generalni direktor BMW Indija je glavni obtoženec v primeru, medtem, ko je Schlipf obtoženi s številko 6.

BMW Group India so seveda primeru ogorčeno nasprotovali, saj Schlipf sploh ni bil prisoten med obdobjem spora, incident je bil popolnoma nesprejemljiv. “Kot eden izmed najbolj cenjenih svetovnih podjetij ima BMW Group zelo stroge smernice in postopke usklajevanja. BMW Group India, ali kateri koli od njihovih direktorjev, ni sodeloval v kakršnih koli nepravilnostih, zato nameravamo izvajati potrebne pravne ukrepe,” so dejali pri BMW.
bmw india2

Po najnovejših informacijah je okrajno sodišče generalnemu direktorju BMW Financial Services, Stefanu Schlipfu danes odobrilo varščino.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code