Top Gear-ovec James May v intervjuju izda načrt o nakupu električnega BMW i3. Pri Top Gearu do sedaj niso ravno sprejemali električnih vozil in so jih označili za počasne, dolgočasne in nepraktične.

V pogovoru na BBC Radio 4 se 51-letni navdušenec nad avtomobili izpove, da ima v resnici zelo rad električna vozila in si bo enega kupil tudi sam, to bo BMW i3 REx.

V intevjuju je povedal: “Že dolgo vemo, da je električni motor idealni način za poganjanje električnega vozila. Sedaj odkrivamo, da obstajajo tudi drugačni užitki v vožnji: tišina motorja in gladka vožnja. Pohvale vreden je evolucijski napredek električnih vozil, saj so prvič v dveh oz. treh desetletjih dejansko dovolj zanesljivi, da jih lahko uporabljamo vsak dan. Kar se tiče tehnologije, električni avtomobil deluje popolno, problem se pojavi pri polnjenju in shranjevanju elektrike, posledično se na pot ne gre brez predhodnjega načrtovanja.”

“Govorim o avtomobilih, to je moj poklic, zato se nekako počutim dolžnega kupiti i3. Nočem kupiti okolju prijaznega vozila zato, da bo z mano zadovoljna vlada, kupil ga bom zato, ker se mi zdi razburljivo biti del zanimivega eksperimenta.”

“Čeprav bom i3 poskusil uporabljati čimveč, bom za daljše razdalje še vedno uporabljal avto z bencinskim motorjem.” Po nekaj vprašanjih, je bil May zelo skromen z besedami in ko mu je bilo postavljeno vprašanje, kateri avto bo uporabljal za daljše razdalje je nerodno povedal: “Ferarri, nekako sem upal, da mi to vprašanje ne bo postavljeno.”

image

Za konec je May povedal: “V realnem svetu se življenje vrti okoli denarja, električni avtomobili pa so trenutno še vedno dostopni samo bogatemu delu prebivalstva. Za izboljšanje števila prodanih električnih vozil bodo nujne nadgradnje in izboljšave, vse se začne pri ceni, potrebno pa bo izboljšati tudi doseg baterije in zmogljivosti polnjenja.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code