JD Power je zopet objavil seznam najzanesljivejših avtomobilov, ter oceno zanesljivosti posameznih znamk.

JD Power vsako leto objavi seznam zanesljivosti vozil v ZDA po znamkah v prvih treh letih lastništva. Zanesljivost merijo po zabeleženih napakah na 100 avtomobilov oziroma t.i. ocena PP100, glede na rezultat pa nato sestavijo lestvico najzanesljivejših znamk avtomobilov. Poleg ostalih presenečenj se je eno zgodilo povsem pri vrhu, saj je s prvega mesta po dolgem času letos prvič zdrsnil japonski Lexus, zamenjala pa ga je luksuzna podznamka korejskega Hyundaia – Genesis, ki je bila v to raziskavo vključena prvič. BMW je zasedel skupno osmo mesto, najvišji ‘Nemec’ pa je že tradicionalno Porsche.

Morda nekoliko bolj presenetljivo je to, da so vsi glavni konkurenti bavarske znamke padli pod industrijsko povprečje 134 napak na 100 vozil. Audi sicer le za las, Mercedes-Benz pa je z rezultatom 152 PP100 precej pod povprečjem. Morda še največje negativno presenečenje je Švedska premium znamka Volvo, ki je tokrat z izjemno slabim rezultatom 185 PP100 zaostala tudi za Fiatom, Jeepom in Chryslerjem, ki so do sedaj kraljevali na dnu lestvice.

Kot zanimivost je Lexusov model GS tokrat postavil rekord, saj je z rezultatom le 52 PP100 postal najzanesljivejši avtomobil v zgodovini JD Power raziskav. Presenetljivo dobro pa se je BMW odrezal tudi v posameznih segmentih, saj se je med najboljše tri v posameznih segmentih uvrstilo kar pet vozil znamke BMW. To so BMW serije 4, BMW i3, BMW X1 in BMW X3, BMW serije 2 pa je v svojem segmentu celo zmagal in tako postal najzanesljivejši majhni premium avtomobil na svetu. Se strinjate z rezultati ali imate kaj za pripomniti?

1 komentar

  1. Hitro je hitro prehitro… ali gre za površnost ali pa za zavestno zavajanje.
    1) Citirana študija ni SVETOVNA, ampak samo za USA.
    2) Podobni študiji (JD Edwards vehicule dependability) obstajata tudi za UK in DE trg… resda zaenkrat samo za 2019.
    3) UK: industry average = 119, BMW = 181
    4) DE: industry average = 115, BMW = 129

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code