BMW je že leta 2016 na dogodku Legends Of The Autobahn predstavil svojo najbolj posebno različicomodela X5, ki je vse prej kot pobožen SUV. Njegova pošastnost je neverjetna!

BMW je leta 1999 slavil zmago na Le Mansu in zato v ta namen leta 2000 pripravil prav posebno različico mogočnega X5 – BMW X5 Le Mans! Največja “specialnost” superšportnega SUVa je prav zagotovo impresivni V12 motor, ki je bil vzet iz zmagovalnega BMW avtomobila na Le Mansu. Motor razvije kar 700 konjskih moči, X5 pa je sposoben izstreliti do stotice v le 4,7 sekunde! Končna hitrost je kar 300 km/h.

BMW-X5-Lemans (13)

X5, ki ga poganja V12 ima nameščen 6-stopenjski ročni menjalnik, Sabelt dirkaške sedeže in pasove, 20-palčna zlata platišča in spuščeni vzmetenje. Opremljen je z dirkaškim kompletom zavor, ki poskrbi, da se masivni SUV tudi dirkaškemu značaju primerno hitro ustavi.

Da je teža avtomobila kar se da majhna, so bili mnogi deli zamenjani z deli iz ogljikovih vlaken, v avtomobilu pa je bila odstranjena zadnja klop.

S tako osupljivo opremljenim X5 Le Mans se je odlični BMW voznik Hans Stuck odpravil na Nürburgring in krog prevozil v presenetljivo odličnem času; 7 minut in 50 sekund. Uspelo mu je prevoziti progo v manj kot 8 minutah kar je za avtomobil kot je X5 zelo velik dosežek, sploh pa za avtomobil iz leta 2000.

Prav ta X5 Le Mans bo na ogled obiskovalcem dogodka v Montereyu v Kaliforniji.

Vir: Bmwblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code