Japonski lubitelji tuninga, so imeli vedno drugačen pristop k izgledu avtomobila, vendar je tudi za njih zadnji trend več kot samo čuden.

Avtomobil je začel življenje kot izjemen BMW M3 generacije E46 v Phoenix Yellow barvi. Avtomobil, ki mu marsikateri pravijo najboljši in najlepši M3 med vsemi, poganjal pa ga je 3.2 litrski vrstni šestvaljnik, ki je razvil 343 konjsih moči. Vsaj bil je med najlepšimi, preden so mu spredaj nadeli ‘bull bar‘, kar ponavadi vidimo na tovornjakih in resnih ‘terencih’, ki je ročno vdelan v prednji odbijač. Ta dobi spodaj še nekaj, kar nismo povsem prepričani kaj naj bi bilo, izgleda pa kot izjemno grd difuzor. Seveda ni to edina dodelava na avtu, namreč ob pogledu na sliko vidimo izjemno razširjen kolotek, kjer skoraj cele gume gledajo izpod originalnih blatnikov, M3 pa je dobil še mat črno barvo.

BMWBLOG-M3e46-Tuning (3)

Izgled je del novega ‘tuning’ stila, zato ni edinstveni primerek. Podoben stil počasi prevzemajo tudi druga vozila, kot so Nissan 350Z, ki pa ima za več vizualne drame, dodane še verige in za razliko od zgornjega M3 tudi dejansko razširjene blatnike. Kakšen je namen takšnih avtomobilov ni znano, saj za dirkanje ali drift več kot očitno niso, za lepotna tekmovanja pa po mojem mnenju še manj. Ne glede na to kako grd se nam zdi, še vedno ne seže niti do kolen najgrši E36 M3 o kateri smo že pisali, ki se je takrat prodajala za 3.700 britanskih funtov. Poskušamo izbrati tudi ime novega japonskega trenda, ki ne zgleda preveč popularen niti pri uporabnikih socialnih medijev.

Kako pa bi ga poimenovali vi?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code