Marsikateri bavarski zanesenjak sanja o E34 generaciji serije 5, ki za nekatere predstavlja zlato dobo znamke BMW, tale primerek pa je še toliko bolj poseben.

Za vse tiste, ki ste se zaradi pomanjkanja karavanskega modela BMW M5 počutili prikrajšane in ste zaradi tega morali pogledovati proti Audijevemu RS6 Avant ali karavanskemu Mercedes-AMG E63, imamo morda zanimivo, retro alternativo. Na ameriški spletni strani bringatrailer.com smo zasledili prav poseben primerek karavanske serije 5 in to iz zlatih devetdesetih let, ko so bili po mnenju mnogih avtomobili znamke BMW na vrhuncu.

Gre namreč za BMW E34 serije 5 Touring, ki je življenje začel kot 530i z vgrajenim trilitrskim V8 pogonskim agregatom, ki je takrat razvil 215 konjskih moči in 290  Nm maksimalnega navora. Ker takratnemu lastniku to ni bilo dovolj pa se pod pokrovom motorja sedaj skriva pravo presenečenje. Govorimo o M60B40 osemvaljniku s štirimi litri delovne prostornine iz modela 540i, ki uspe pridelati nekaj več kot 280 konjskih moči in 400 Nm maksimalnega navora. A zgolj večji osemvaljnik še ne naredi posebnega avtomobila, zato se predelave tukaj še ne končajo.

Govorimo o getragovem šest stopenjskemu ročnemu menjalniku, zaporo zadnjega diferenciala in športnemu vzmetenju, vizualno pa ima tudi AC Schnitzer karoserijske dodatke. Poleg tega ima avtomobil tudi zmogljivejši zavorni sistem in večja AC Schnitzer platišča, ki poskrbijo še za nekoliko bolj ‘napiljen’ videz. Seveda vse to ne pomeni, da je to pravi M5 Touring z S38 vrstnim šestvaljnikom, saj je le ta proizvedel 335 konjskih moči, kar je še vedno 50 več od omenjenega modela. Imata pa oba identično zalogo maksimalnega navora kar pomeni, da je občutek pospeševanja verjetno precej podoben.

Ravno zato, ker to ni pravi M5 Touring, pa ga boste lahko dobili izjemno poceni. V času pisanja je najvišja ponudba znašala le 7.000 dolarjev (6.140€) dražba pa se zaključi že 21. julija zato le pohitite.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code