Ta konec tedna bo za ljubitelje avtomobilizma zelo pester. Tudi ljubitelji znamke BMW boste na mnogih dogodkih prišli na svoj račun. Poleg razkritja koncepta serije 8 pa bo BMW razkril še eno novost.

Gre za dirkalnik, ki bo prisoten na vzdržljivostnih dirkah na nemškem dirkališču Nürburgring, ker bo osnovan na modelu M4 pa bo dobil ime BMW M4 GT4.

Nov privaten dirkalnik bo sprva postavljen na zahtevno preizkušnjo, za volan pa bodo sedli Dirk Adorf voznik pri RTL NITRO, Ricky Collard, voznik pri BMW Motorsport Junior, Jörg Weidinger in britanski dirkač Jethro Bovingdon.

bmw-m4-gt4 (2)

Adorf je imel veliko vlogo že ob razvoju dirkalnika BMW M4 GT4, saj je vozil na mnogih testiranjih. Vključena sta bila tudi Collard in Weidinger, ki sta bila razvojna inženirja za BMW M, prav tako pa bosta svoj izdelek temeljito preizkusila tudi v Zelenem peklu.

Natančne specifikacije vozila zaenkrat še niso znane. Privat ekipe, ki bodo s tem avtomobilom tekmovale se bodo prihoda vsekakor razveselile, saj so ga čakale že dolg čas. BMW M235i Racing je svojo vlogo nadomestka vsekakor opravil odlično, sedaj pa se vrača pravi šampion.

Glede na videno v posnetku bo BMW M4 GT4 pripravljen na različne podvige. Ogromen spojler na zadku in velik podaljšek spojlerja iz ogljikovih vlaken spredaj povesta, da gre pri tem vozilu zares. Na srečo bomo morali počakati le nekaj dni preden BMW M končno razkrije svojega aduta BMW M4 GT4.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code