Nemci so ponosni na svoje običaje... tako BMW M vabi približno 6 milljonov gostov na münchenski Oktoberfest 2015. Oblikovanje edinstvenega BMW M3 “Münchner Wirte” - ki ga vozi Martin Tomczyk - je posvečeno legendarnemu BMW M1 Procar iz leta 1981.

BMW M je razkril en in edini primerek BMW M3 “Münchner Wirte“, ki s svojimi barvami sovpada z letošnjim Oktoberfestom v Münchnu od 19. septembra do 4. oktobra. Enkratni M3 bo povezoval znamko in mesto v belo modri barvi. Zasnova spominja na legendarni BMW M1 PROCAR, ki skupaj z značilnosmi nemškega mesta in pivskega dogodka prikazuje svoj domoljubni karakter.

oktoberfest-bmwm (5)

Walter Maurer je odgovoren za ponovno rojstvo dizajna, prenešenega iz M1 Procar. Oblikovalec, čigar tesen odnos z BMW sega več desetletij nazaj je ustvaril barvni vzorec za BMW M1 PROCAR “Münchner Wirte” in ga na vozilo na roko naslikal pred davnimi 34 leti. “Čeprav sta avtomobila zelo različna, je bilo presenetljivo enostavno prenesti dizajn iz modela z dvemi vrati na štirivratni BMW M3,” poroča Maurer.

M Limuzini in Procar-ju pa niso skupne le barve. Oba pod pokrovom skrivata šestvaljnik, pogon na zadnji kolesni par in mnogo vnešenega dirkalnega znanja BMW M ekipe. Motor, ki poganja M1 Procar proizvede 470 konjskih moči, do stotice potrebuje 4,5-sekunde, njegova najvišja hitrost pa znaša 310 km/h. Tehnološko napreden M TwinPower Turbo v BMW M3 pa z močjo 431 konjev ne zaostaja veliko, to 100 km/h pa pridrvi približno 0,4 sekunde hitreje.

Eden in edini BMW M3 “Münchner Wirte” bo med trajanjem Oktoberfesta razstavljen v BMW Welt-u.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code