Govorice o prihajajočih CSL modelih so bile nedavno potrjene, zato lahko najbolj športne M modele pričakujemo že v naslednjem letu ob stoletnici obstoja podjetja BMW.

Nedavno smo govorili o možnosti treh CSL modelnih različic, izdelanih iz: prihajajočega M2, nekaj tednov nazaj predstavljenega M4 GTS in “autobahn bomberja” z imenom M6 Coupe. M2 še niti ni bil uradno predstavljen in že se širijo govorice o še močnejši izvedbi. Lahko grajen “Baby M” bi bil kot nalašč za dirkalne steze, marsikoga pa bi navdušil že s samim izgledom.

m2-upodobitev

V začetku tega leta je vodja oblikovanja pri BMW, Adrian Van Hooydonk govoril o avtomobilu, ki bi se zgledoval po E30 M3. Adrian seveda ni povedal točno kateri model ima v mislih,  največja verjetnost pa je, da je to M2 CSL. Njegovo oblikovanje bo najverjetneje ohranjalo klasičen izgled lahkega športnega Coupeja: razširjeni blatniki, zadnji spojler in ostali aerodinamični dodatki bi že na daleč prikazovali dušo in karakter “Coupe Sport Lightweight” vozil.

m2-csl-topspeed

Neučakani navdušenci seveda zagrabijo vsako upodobitev in tudi ta nas ne razočara. Razširjena, znižana in bolj agresivna dvojka dobro zagovarja svoj pedigre. F87 M2 bo pod pokrovom motorja skrival 3.0-litrski šestvaljnik, ki bi proizvedel okoli 370 konjskih moči, zato lahko pričakujemo, da se bodo številke CSL različice gibale okoli 400 KM, s katerimi bi lahko kljuboval svoji novi konkurenci: Porsche Caymanu GT4.

Fotograf: Topspeed.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code