BMW je v svojem posnetku razjasnil, kako delujejo funkcije M Performance volanskega obroča. Volan je na voljo v sklopu BMW M Performance paketa, obroč je oblečen v Alkantaro in je obrobljen s karbonskimi vlakni, seveda pa je vsa pozornost namenjena majhnemu zaslončku na vrhu.

Navdih so dobili pri volanih F1 avtomobilov; zaslon prikazuje različne informacije, odvisno od načina vožnje. V načinu EcoPro dobite podatke o vaši porabi goriva, povprečni hitrosti ipd. V načinu Sport se prikaže štoparica, števec posameznih krogov, na voljo pa je tudi “race mode”, ki meri, koliko gravitacijske sile nastane pri ovinkih.
racemode

Sistem ima veliko uporabnih funkcij, vendar pa se ne moremo izogniti dejstvu, da vsaj dokler se ne navadiš na to, da se na volanskem obroču prižigajo lučke in pojavlja veliko informacij, zna biti zadeva precej moteča. Pri BMW so želeli narediti zaslon na volanu z namenom, da voznika med vožnjo ne zmoti gledanje na števce ali kakšne druge naprave za merjenje časa, verjetno je od posameznika odvisno, če je takšno prikazovanje kaj manj moteče.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code