BMW M4 je avtomobil, ki je v svojem začetku dvignil ogromno prahu. Nadomestil je namreč legendo, velikega predstavnika družine BMW M; BMW M3 Coupe. Vsi skeptiki, ki so dvomili v uspeh M4, naslednika bavarske legende, pa so se močno ušteli. M4 je osvojil srca množice!

Ker je postal BMW M4 tako popularen in priljubljen športnik se jih je na svetovnih cestah pojavilo zares veliko. Vsak, ki lahko na takšen ali drugačen način doseže ceno vozila in si je avtomobil zares želel ga je tudi vzel. Kot že večkrat ugotovljeno, pa denar ne more kupiti vozniških izkušenj. Nekateri vozniki pač precenijo svoje vozniške sposobnosti in svojega novega, bleščečega in lepo rohnečega jeklenega konjička poženejo v “smrt”. To se je žal pripetilo že mnogim lastnikom bavarske uspešnice M4, ki so končale na vseh možnih neprimernih lokacijah.

bmw-f82-m4-crashed (26)

Kaj je krivo za množične nezgode? Je to nespamet lastnikov/voznikov ali moč motorja, ki je marsikomu očitno neobvladljiva? BMW M4 namreč poganja 3,0 litre velik vrstni šestvaljni bencinski motor. V osnovi ta razvije 431 konjskih moči in 550 Nm navora, v različici M4 Competition Package pa pridobi dodatnih 19 KM, torej skupaj na cesto preko zadnjih koles prenaša 450 konjskih moči. Pospešek je odličen in znaša v povezavi z bliskovitim 7-stopenjskim DCT menjalnikom 4,1 sekunde, v povezavi z ročnim pa 4,3 sekunde.

Žal kljub elektroniki, ki omejuje nepotrebne zdrse vozila končajo v drevesih, jarkih in podobnem.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije, ki prikazuje kako nesrečno so končale nekatere BMW M4.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code