Kupovanje BMW je velika odločitev, tudi če je vozilo že rabljeno. Potrebno je najti prave odgovore na kar nekaj vprašanj, če želite kupiti zanesljiv BMW. Za olajšanje procedure nakupa smo vam pripravili nekaj osnovnih točk, na katere je potrebno paziti. Bodite vnaprej pripravljeni: Pred vstopom v salon trgovca se čim bolje informirajte o trgovcu, njegovih […]

Kupovanje BMW je velika odločitev, tudi če je vozilo že rabljeno. Potrebno je najti prave odgovore na kar nekaj vprašanj, če želite kupiti zanesljiv BMW. Za olajšanje procedure nakupa smo vam pripravili nekaj osnovnih točk, na katere je potrebno paziti.

Bodite vnaprej pripravljeni: Pred vstopom v salon trgovca se čim bolje informirajte o trgovcu, njegovih avtomobilih, da ne boste obžalovali odločitve kasneje. Preberite kritike in komentarje, mnenja uporabnikov avtomobilov, povprašajte prijatelje, kolege, zberite informacije o porabi goriva in stroških servisiranja za model BMW, ki ga nameravate kupiti. Če je možno, poskusite zožati iskanje na samo nekaj modelov, ki ustrezajo vašim kriterijem. Vedeti morate že predhodno v kašen nakup se spuščate.

usedvehicles_general_info

Preverite preteklost vozila: Zapisi preteklih let v servisni knjižici nam nudijo uporabne informacije o splošnem stanju vozila. Takšni zapisi nam pomagajo odstraniti potencialno problematične avtomobile. Seveda je najbolje, če prejšnjega lastnika poznate, tako vam lahko osebno poroča o napakah in popravilih. Nobenega smisla nima testiranje vozila, če niste pred tem prebrali njegove zgodovine. Seveda ob ogledu zapiskov in knjižic ni vedno garantirano da je vozilo brezhibno, prevrteni kilometri, težka zloraba ali vozilo, ki je bilo vpleteno v resnejše avtomobilske nesreče je samo nekaj problematičnih prevar, na katere lahko naletite.

reha

Ne verjemite vsemu, kar vam govorijo trgovci: Nikoli ne kupite BMW samo zato, ker vam je trgovec zagotavljal, da je popolnem stanju. Preverite ga sami, če sami niste dovolj usposobljeni s seboj pripeljite nekoga, ki je. Glavne stvari, na katere bodite pozorni so vidne v notranjosti vozila, pod pokrovom motorja, na števcu kilometrov in na gumah. Pred zaključkom kupčije je pametno pripeljati mehanika, ki mu lahko zaupate, da vam vozilo še enkrat pregleda.

jbmw4

Bodite pozorni pri uradnih papirjih: Naj se vam ne mudi podpisati pogodbe, preberite vse člene, razmislite o morebitnih problematičnih točkah, morda oseba, ki vam prodaja avtomobil ni njegov pravi lastnik. Sum o morebitnem ukradanem vozilu lahko ovržete tako, da VIN številko vtipkate na spletno stran namenjeno iskanju pogrešanih in ukradenih vozil. Če kupujete od uradnega BMW prodajalca, preberite vse papirje, vključno z garancijo. Tudi če je prodajalec certificiran ne pozabite preveriti vseh informacij.

warranty

Cena in vrednost vozila: Kupovanje najcenešjega rabljenega BMW vam verjetno ne bo dalo najboljše vrednosti za vaš denar. Vaš cilj mora biti sorazmerje med srednjo ceno in dobro ohranjenostjo vozila. Seveda vsi iščemo več vrednosti za naš denar, vendar tukaj se moramo opomniti, da poceni BMW-ja v popolni kondiciji ne bomo našli. Če prodajalec ponuja manj kot je avtomobil vreden, to pomeni nekaj sumljivega. Postavite si okvirno vsoto denarja, ki jo želite porabiti in se kasneje poskušajte s trgovcem zmeniti za kakšen popust.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code