Če pomislimo, kako smo se z navigacijskim sistemom razvadili, si je težko predstavljati življenje pred dobo te napredne tehnologije. Spomnimo se samo uporabe zemljevidov na papirju nekaj let nazaj, ko je bilo potovanje v odročne kraje popolna neznanka in vznemirljiva izkušnja. V današnjem času pa iskanje na papirju ni več potrebno, v navigacijski sistem samo vtipkamo […]

Če pomislimo, kako smo se z navigacijskim sistemom razvadili, si je težko predstavljati življenje pred dobo te napredne tehnologije. Spomnimo se samo uporabe zemljevidov na papirju nekaj let nazaj, ko je bilo potovanje v odročne kraje popolna neznanka in vznemirljiva izkušnja.

how-to-fix-unable-to-calculate-route-error-on-bmw-navigation-systems-81877_1

V današnjem času pa iskanje na papirju ni več potrebno, v navigacijski sistem samo vtipkamo informacije o željeni destinaciji in ta nas pripelje do cilja brez težav. Mala malica bi človek lahko rekel, kaj pa če se kaj zalomi?

Kar nekaj BMW uporabnikov se je znašlo v tej nerodni poziciji s svojimi Premium zemljevidi. Po posodobitvi z neavtoriziranimi zemljevidi in FSC kodami ter USB ključi so nekateri dobili napako z napisom “Unable to calculate route” oziroma “Ni možno izračunati poti”.

Ponavadi se to opozorilo pojavi, ko vtipkate naslov, ki ni pravilen oziroma ni narisane poti, ki povezovala pot do cilja. Po posodobitvi pa se opozorilo pojavlja tudi pri pravilno vpisanih ciljih. Kratko in jedernato, navigacija s takšno napako postane popolnoma neuporabna.

Problema se ne da rešiti samo s ponovnim vžigom motorja. Kaj torej je razlog za napako? GPS senzor dela nemoteno, problem nastane pri kompasu, ki zaradi posodobljene programske opreme ne deluje več pravilno.

Če želite napako popraviti je vse kar morate narediti to, da ugasnete in nato prižgete motor in obenem držite volume gumb približno 30 sekund. Ko ste naredili prvi korak sledi vožnja po okolici v obliki številke 8, ki pomaga nastaviti kompas vozila. S tem je napaka tudi odpravljena in navigacijski sistem spet deluje brezhibno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code