Ker vemo, da zaporedje vseh dejanj, ki vas pripelje do launch controla za optimalno speljevanje, ni znano vsem oziroma ga lastniki ponavadi pomešajo med sabo, smo se odločili za vas napisati kratek priročnik.

Aktivacija funkcije ‘launch control’ na BMW avtomobilih je že pregovorno zapletena in marsikomu povzroča glavobole. Na BMW M avtomobilih je zaporedje še nekoliko bolj zapleteno kot pri ‘običajnih’ avtomobilih te znamke, vendar se vsaj nam, vseeno ne zdi raketna znanost, da ne bi tega mogel storiti vsak. Ravno zato, ker nekateri iščete pravo zaporedje po spletu, na forumih v skupinah, smo se odločili predstaviti pravilen postopek za najbolj optimalno speljevanje v vašem M avtomobilu.

Za tiste, ki se vam ne da brati dolge razlage, smo izdelali tudi slikovni priročnik, ki vas bo zagotovo pripeljal do tega, da boste končno začeli uporabljati ves potencial M avtomobilov. Najprej je potrebno, tako kot pri vseh avtomobilih, če jih nočete poškodovati, motor segreti na optimalno temperaturo. Ko imate enkrat segret motor pa se prava zabava lahko prične. Za vklop sistema morate biti seveda popolnoma pri miru, nato popolnoma izklopite DSC, prekopite na ročno prestavljanje in obenem nastavite menjalnik v njegovo najbolj agresivno nastavitev. Ko ste vse naredili v tem zaporedju, vam preostane le še to, da istočasno pritisnete zavorni pedal in tistega za plin, zelo pomembno pa je, da oba pritisnete povsem do konca (v primeru pedala za plin to pomeni do ‘kickdown tipke, čisto na koncu hoda pedala). Nato se vam na merilnikih prikaže zastava in napis, da ste uspešno aktivirali ‘launch control’. Obrati narastejo, a ne do rdečega polja. V tem trenutku, lahko s tipkami za tempomat nastavite tudi optimalne obrate motorja, kjer je priporočljivo, da jih držite nekje med 3.000 in 3.500 obrati na minuto.

Končno ste prispeli do konca vseh nastavitev in vse kar vam preostane je, da spustite zavorni pedal in uživate v norem pospeševanju M avtomobila. Enostavno? No kakor za koga, ampak s tem priročnikom, vam popolni ‘launch control’ zagotovo ne uide.

BMWBLOG-how to-use-launch-control (1)

Vir: bmw-m.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code