Milijonske izgube je v zadnjih dneh povzročila 51.000-tonska ladja, ki je bila na poti v Nemčijo, ko so iz krova poročali o problemu.

Transporter, registriran v Singapurju, je odplul iz Southamptona ob približno 20:20 uri v soboto, na njem pa se je transportiralo 1.400 vozil različnih znamk, med njimi tudi Rolls-Royce, 65 MINI-jev, Bentley, Land Rover in Jaguar (slednjih dveh je bilo okoli 1200).

ladja-mini-rolls-royce

Preiskava o tem, zakaj je ladja nasedla in imela probleme že takoj ob odhodu iz pristanišča v Southamptonu, se je že pričela. Hoegh Osaka je namenoma nasedla pri Isle of Wight v soboto zvečer, ko je razvila težave in se začela nagibati na eno stran, trenutno pa je njena pozicija na 52-stopinjskem nagibu.

ladja-mini-rolls-royce2

Vseh 25 članov posadke je bilo iz ladje s pomočjo obalne straže in RNLI, uspešno rešenih. Ingar Skiaker, izvršni direktor Hoegh Autoliners, je dejal: “Naše plovilo je imelo veliko problemov že kmalu po tem, ko je zapustilo pristanišče. Kapitan in poveljnik sta sprejela odločitev, da nasedeta ladjo na breg in jo s tem rešita, ter posledično tudi njeno posadko.” K sreči tovorna ladja zaenkrat ne pušča goriva, ki ga je na ladji kar 500 ton, prav tako ne omejuje prometa drugih ladij.

ladja-mini-rolls-royce3

Ali bodo ladjo uspeli rešiti še ni znano, morebitne sume o prenapolnjenemu transporterju so ovrgli, saj je kapaciteta še dvakrat večja, vendar obstaja možnost, da so bila vozila napačno natovorjena. Kako/ali bodo vozila rešena še ni znano, verjetno pa je škoda precejšna. Bodoči lastniki, ki so vozila naročili, bodo očitno ostali brez svojih jeklenih konjičkov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code