Bližnja prihodnost izgleda za ljubitelje te bavarske znamke zelo pestra. Preverite kateri modeli bodo v kratkem zapeljali na evropske ceste in povejte katerega vi najbolj nestrpno pričakujete?

BMW serije 8:

BMW-8-Series-Concept (38)

Prvi na seznamu je seveda novi BMW serije 8, ki je že bil razkrit konec maja. Označuje vrnitev priljubljene oznake v BMW modelni paleti – luksuznega kupeja, ki bo hkrati gotovo eden najlepših BMWjev v zgodovini te znamke. Poleg standardne serije 8 naj bi BMW tudi prvič ponudil pravega M8, ki je do sedaj obstajal le v sanjah pravih entuziastov, vse od poizkusov BMWja v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja, da bi tak avtomobil takrat ponudili kupcem, ki pa se je žal končal pri prototipu.

Po besedah direktorja Haralda Krügerja bo “BMW serije 8 koncept prikazal kako gresta kot britev ostra dinamika in moderen luksuz z roko v roki. To bo naslednji model naše širitve prestižnih vozil. S tem procesom bomo izboljšali naš položaj na trgu in prevzeli vodstvo v luksuznem razredu.”

BMW M5:

Veliko je bilo skeptikov, ki so se bali, da bo naslednja generacija BMW M5 predaleč od pravih korenin in stebrov te znamke. Adicija štirikolesnega pogona se je namreč zdela kot svetoskrunstvo znamke in njihovih idealov, vendar lahko iz poročanja ljudi, ki so prototip že vozili razberemo, da bo verjetno to eden najboljših M5 v zgodovini. Ponuja kar 600 konjskih moči, ki bodo skupaj s štirikolesnim pogonom poskrbeli za nekaj zelo impresivnih številk.

bmw-f90-m5-m-xdrive (6)

Najboljše pri tem pa je možnost popolne izključitve štirikolesnega pogona in ne samo nekakšen “Drift mode” kot ga ponuja konkurenca. Takrat bomo dobili pravega huligana s pogonom le na zadnji kolesni par, ki bo zadnje pnevmatike malical kot po tekočem traku, voznika pa bodo zelo verjetno, zaradi pretiranega smejanja, kmalu začele boleti obrazne mišice. Očitno bo to eden najbolj ‘nabrušenih’ M5 v zgodovini, ki se bo po občutkih v vožnji lahko celo kosal z E39 M5.

 BMW X3:

Novi nedavno tega predstavljeni BMW X3 ni ravno tako ekskluziven kot serija 8 in M5, vendar pa je zato dosti bolj ‘dostopna’ opcija mnogim entuziastom. Obstaja veliko ljudi, ki si enostavno ne morejo kupiti pravega M avtomobila, ker imajo družino, ki jo morajo voziti okoli.

2018-bmw-x3 (67)

Ravno zato obstajajo avtomobili kot so BMW X3, predvsem različica M40i, ki takim olajšajo življenje, saj združujejo tako družinsko uporabnost, kot tudi odlično vozno dinamiko. Glede na odziv tistih, ki so ga že peljali, bo tudi novi X3 najboljši do sedaj, poleg tega pa še izgleda zelo dobro, ima ‘premium’ notranjost in impresiven nabor tehnologije.

BMW X7:

Vsi vemo, da Američani obožujejo ogromne luksuzne SUV-e, zadnje čase pa se ta trend seli tudi drugod po svetu. Zato se avtomobili kot so Range Rover, Mercedes Benz GLS in Lexus GX prodajajo tako dobro, sedaj pa bi s prihajajočim X7, rad kos pogače tudi BMW.

bmw-x7-render (1)

X7 bo znamki ponudil ultra luksuznega, premium SUV-a, ki bo lahko konkuriral ostalim in bo ravno tako postal pravi BMWjev zastavonoša modelov X. Detajli so zaenkrat še skopi, vsi pa nestrpno čakamo na njegovo pravo razkritje, ki bi lahko bilo že septembra na frankfurtskem avtomobilskem salonu, vendar se pustimo presenetiti.

Torej izgleda, da BMW za nas v prihodnosti pripravlja pravo ofenzivo novih modelov, tej pa se bo pridružil še facelift električnega i3, kateremu se bo prvič pridružila tudi športnejša različica, imenovana i3S.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code