Inštitucija IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) je izdala katerih 10 avtomobilov je po nesreči najdražjih za popravilo in katerih 10 je najcenejših. Presenetljivo ali pa tudi ne, se je kar nekaj modelov znamke BMW znašlo med top 10 najdražjih.

Čeprav to ni nikakršno razodetje, nekateri modeli seveda stanejo mnogo več od drugih, od katerih pa je Bentley Continental GT na povsem drugem nivoju, saj so izgube vrednosti ob nesreči kar 6,5 krat višje od industrijskega povprečja 390 dolarjev (325 evrov). Skoraj sedem odstotkov vseh Bentley Continentalov je udeleženih v nesrečah ali manjših trkih,kjer je povprečni zavarovalniški zahtevek za odškodnino kar 35.744 dolarjev (29.712 evrov), skupne izgube (kombinacija frekvence in resnosti/vrednosti zahtevkov) pa znašajo 2.536 dolarjev oziroma 2.108 evrov.

BMWBLOG-insurance-claim-costs (2)
Ravno model Continental GT je imel na vrhu razpredelnice tudi veliko družbe znotraj iste znamke, saj sta se mu na drugem in tretjem mestu pridružila še Continental Flying Spur in Continental GTC. Naslednja tri mesta so zasedli kupeji, kjer je prvo mesto izmed teh zasedel BMW i8, sledila pa sta mu Maserati GranTurismo in BMW M6 Coupe. Deseterico so zaključili Audi RS7, BMW M3, BMW M4 in Maserati Ghibli.

Na nasprotni, cenejši strani spektra se je znašel Smart ForTwo electric, ki je imel z 162 dolarji (135 evri) najmanjšo skupno izgubo vrednosti. Na stopničke sta ravno tako prišla še Ram 1500 LWB 4WD in Ford F-250 4WD. Verjetno še najbolj presenetljiv avtomobil na tej lestvici je Chervolet Corvette Z06 kabriolet, ki sicer ima precej velik povprečni znesek zavarovalniškega zahtevka, a je zaradi majhne frekvence udeleženih vozil skupna povprečna izguba vrednosti le 204 dolarje (170 evrov).

BMWBLOG-insurance-claim-costs (3)
IIHS pravi, da so te informacije še posebej uporabne, saj podatki iz zavarovalniških zahtevkov zajemajo tudi mnogo nesreč, ki niso bile prijavljene policiji. Organizacija ravno tako opaža, da več kot polovica vseh nesreč, na avtomobilu pusti škodo v vrednosti manj kot 3.000 dolarjev (2500 evrov), kjer jih večina pade v rang med tisoč in dva tisoč dolarji (830-1660 evrov).

BMWBLOG-insurance-claim-costs (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code