Kateri cestni motocikel prvi doseže 300km/h?

2
Na spletu smo zasledili video, kjer se pomerijo BMW S1000 RR, Kawasaki ZX 10R, Suzuki GSX-R 1000 in Ducati 1199 Panigale. Takega razpleta ne boste pričakovali!

V videu se pomerijo štirje izmed najhitrejših serijskih motociklov na svetu, ki so tako po moči, kot tudi po statusu na precej podobnem nivoju. Kawasaki ZX 10 R, bolje poznan kot Kawasaki Ninja ima vgrajen vrstni štirivaljnik s 998 kubičnimi centimetri delovne prostornine, ki zmore iz sebe iztisniti presenetljivih 210 konjskih moči pri 13.000 vrtljajih na minuto. Zelo podoben recept je pripravil tudi Suzuki s svojim GSX-R 1000 modelom, ki ravno tako ponuja vrstni štirivaljnik s prostornino 999 kubičnih centimetrov, le da ta proizvaja ‘le’ 199 konjskih moči pri 13.200 obratih na minuto.

Popolnoma drugače se je svojega zastavonoše lotil Ducati, ki v modelu 1199 Panigale ponuja največji agregat izmed vseh udeležencev te dirke. Kot že samo ime pove ponuja Ducati 1199 kubičnih centimetrov velik dvovaljnik, ki pa za razliko od ostalih kandidatov ni vrstni, temveč ima obliko črke V ali bolje rečeno črke L, kar mu zagotavlja boljšo okretnost zaradi ožjega motorja, ter več navora zaradi 90° V-twin zasnove motorja. Moč znaša 195 konjskih moči pri 10750 obratih na minuto. Zadnji izmed kandidatov je naš adut BMW S1000 RR v katerega, zahvaljujoč 999 kubičnemu vrstnemu štirivaljniku, ki razvija 199 konjskih moči pri neverjetnih 14.000 obratih na minuto polagamo vse naše upe. Če pogledamo le osnovne podatke, so si motocikli izjemno izenačeni a praksa je pokazala, da je med njimi vseeno precejšnja razlika. Veliko je odvisno tudi od voznika motocikla a rezultatom, ki so nekoliko nepričakovani, vseeno ne gre oporekati.

Če nekoliko obrnemo zgodbo, kateri pa je vam najljubši in najlepši? Za lažjo odločitev smo zgoraj pripravili tudi fotogalerijo vseh štirih motociklov, zatorej poglejte in nam sporočite v komentarjih spodaj.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code