Za tiste med vami, ki želite rešiti zemljo emisij in med tem izgledati dobro v avtomobilu, sta tukaj dve popolni rešitvi, Tesla Model S in BMW i8. Kar nekaj je bilo v zadnjem času primerjav teh dveh električnih lepotcev, ugotovitve pa so naslednje.

Tesla Model S P85+ je precej priljubljena zaradi svojega pospeševanja podobnega M5 in 426 kilometrov dolgega baterijskega življenja. Tesla je na prvi pogled precej neopazna, vsaj v primerjavi z BMW i8. Res pa je tudi, da bi verjetno vsako vozilo izgledalo nepomembno ob nizkem bavarskem športniku, z navzgor-odpirajočimi vrati in vklesanimi zračnimi kanali v karoseriji.

tesla-vs-bmw-i8

Ne eden, ne drugi nista ravno konvencionalna, prvi je nizko pozicioniran 1530 kilogramski karbonski avtomobil s štirikolesnim pogonom, medtem ko je druga velika, 2100 kilogramska, zadaj gnana električna kombilimuzina. Kar se tiče zmogljivosti, sta med seboj primerljiva, ker pa i8 nalogo zmogljivosti opravlja nekoliko bolje, tukaj pridobi nekaj prednosti.

Tudi na dirkališču se je i8 obnesel bolje, saj je Tesla v primerjavi z bavarcem imela manj odziven volan, zaradi svoje mase pa je bila tudi precej manj okretna. Vse pa ni tako negativno tudi pri modelu S, s svojim večjim prtljažnim prostorom in prostorom za potnike je Tesla prekosila BMW i8, kar tudi pomeni, da je boljša za vsakdanjo uporabo in tudi cenejša je. Razlika v ceni je tolikšna, da Tesla Model S z mnogo dodatki, kot so naprimer 21-palčna platišča, športno vzmetenje, športni sedeži, še vedno stane manj od osnovne različice BMW i8. Vprašanje je, ali se pri takšnih avtomobilih oziramo na ceno?

tesla-model-s-vs-bmw-i8

Mislim, da tukaj težko razpravljamo o tem, kateri električni športnik je boljši. Vsak ima svoje dobre in slabe lastnosti, vsak ima svoj namen in svoj krog potencialnih kupcev. Verjetno pa bi se, če bi že imeli na razpolago takšno vsoto denarja, odločili za bolj vizualno izstopajoč in bolj športen BMW i8.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code