Zopet se sprašujemo, zakaj, Kitajci vedno dobijo vse 'priboljške'. BMW je tokrat razkril novo serijo 3 s podaljšano medosno razdaljo, ki bo dostopna le na kitajskem trgu.

Za zadostitev potreb svojih strank na Kitajskem, je BMW razkril podaljšano različico G20 serije 3 s tipičnim imenom Li. Limuzino bo v Shenyangu proizvajalo podjetje BMW Brilliance Automotive, ki predstavlja skupno podjetje bavarcev in kitajskega velikana Brilliance Auto.

Medtem, ko standardni BMW serije 3 v dolžino meri 4.709mm, je ta dolg kar 4.830mm, kar pomeni, da je potnikom v notranjosti na voljo 12 centimetrov več prostora za noge. BMW serije 3 Li ima tako medosno razdaljo dolgo kar 2.96 metra, kar je 11 centimetrov več od standardne serije 3 in zgolj 1.5 centimetra manj od večje serije 5.

Prostornejša kabina je seveda primarno namenjena potnikom v drugi vrsti, ki bodo uživali v obilici prostora za noge, BMW pa se je tako postavil po robu tekmecem iz vrst Audija in Mercedes-Benza, ki podobne avtomobile že ponujajo. V smislu dizajna je edina opaznejša razlika oblika zadnjih vrat, vse ostalo je praktično identično. Primerek na obeh uradnih slikah je opremljen še z M sport paketom, na zadku pa nosi oznako 325Li kar pomeni, da ga poganja 2.0 litrski turbobencinski motor, ni pa še znano ali bo to edini pogonski sklop v ponudbi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code