Ker se BMW M oddelek očitno otepa karavanskih različic svojih modelov M3 in M5, to še ne pomeni, da si ga ne morete narediti sami.

Podobno je razmišljal tudi Anglež, ki si je  sam naredil popolni družinski karavan. Na svojem Instagram računu 63np, je Nick objavil nekaj fotografij in informacij o sami predelavi, rezultat le te pa bi zagotovo samo v Evropi našel nekaj 100 kupcev. Ker BMW M oddelek že vrsto let noče narediti karavanske različice modela M3, zaradi domnevnega premajhnega povpraševanja, tudi vam ostane le to, da vzamete navadnega BMW F31 320d Touring in ga opremite s čimveč deli z modela F80 M3, začenjši s pogonskim sklopom, kot je to storil Nick.

Iz fotografij je takoj razvidno, da je na avtomobilu tudi na zunaj spremenjeno ogromno. Drug je prednji odbijač, pokrov motorja, zadnji odbijač, izpušni sistem, vzvratna ogledala, platišča in celo razširjeni blatniki, ki več kot očitno prihajajo direktno iz BMW M3 in iz navadnega karavana tudi vizualno naredijo pravo zverino. Pod pokrovom motorja se seveda nahaja 3.0 litrski biturbo vrstni šestvaljnik s kodno oznako S55, ki je zamenjal prej vgrajeni dizelski štirivaljnik in poskrbi za brutalno zmogljivost in ogromno nasmehov na obrazu.

BMWBLOG-F81-M3-Touring (9)

Čeprav Mercedes Benz C63 AMG T in Audi RS4 Avant kažeta, da očitno trg za športne karavane še vedno ni zanemarljivo majhen, pa BMW M to nišo vseeno pušča prazno. Zadnji poizkus stvaritve M karavana, je bil BMW E60 M5 Touring, ki pa vseeno ni požel niti približno toliko zanimanja kot limuzinska različica, zato so do nadalnjega opustili vse podobne projekte. Torej, če nočete ali si nimate časa sami ustvariti takega športnega karavana, je tu še vedno BMW Alpina B3 S Touring, ki za pospešek do stotice potrebuje le nekaj več od štirih sekund, končna hitrost pa zahvaljujoč 440 konjskim močem znaša več kot 300 kilometrov na uro.

BMWBLOG-F81-M3-Touring (2)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code