Že peto leto zapored, 15. avgusta, na sicer novi lokaciji Nichlaus Club Monterey, v Kaliforniji, bodo skupaj prišli znani starodobniki iz dirkalnega sveta. Dogodek se imenuje Legends of the Autobahn in letošnja tema je Motorsport. BMW bo prišel s številnimi različnimi znanimi vozili preteklih desetletij. Potrjen je prihod BMW.Williams FW22 Formule 1, BMW V12 LMR prototipa iz leta […]

Že peto leto zapored, 15. avgusta, na sicer novi lokaciji Nichlaus Club Monterey, v Kaliforniji, bodo skupaj prišli znani starodobniki iz dirkalnega sveta. Dogodek se imenuje Legends of the Autobahn in letošnja tema je Motorsport. BMW bo prišel s številnimi različnimi znanimi vozili preteklih desetletij.

bmw starodobniki motorsports (5)

Potrjen je prihod BMW.Williams FW22 Formule 1, BMW V12 LMR prototipa iz leta 1999, BMW M5 IMSA Bridgestone Supercar Champion, BMW 3,0 CSL dirkalnika iz leta 1975 in BMW M1 IMSA Group 4 dirkalnik. BMW USA Classic bodo imeli na voljo tudi širok izbor rezervnih delov za klasične avtomobile, ki bodo strankam zagotavljali popolno vzdrževanje vozil.

bmw starodobniki motorsports (3)

BMW št.25 BMW 3,0 CSL je zmagal na 12 urni dirki Sebringa leta 1975 in je bil počaščen marca 2014 z zmago razreda na Amelia Island Concours d’Elegance. Na 2014 Rolex Monterey Motorsports Reunion ga bo vozil BMW ZDA predsednik in CEO, Ludwig Willisch.

bmw starodobniki motorsports (4)

Prikazan bo tudi zanimiv BMW M5, dvakratni zmagovalec IMSA Bridgestone Supercar Championship. Med ljubitelji znan tudi, kot M5 “Supercar” je osnovan na drugi generaciji E34 M5 limuzine, ki je bila uspešna na področju športnih vozil, saj je slavila zmage leta 1994 in 1995. Pod pokrovom motorja se skriva močan 450 konjski vrstni 6-valjnik, ki nikoli med časom tekmovanj ni podlegel mehanskim okvaram.

bmw starodobniki motorsports (2)

Premierno v ZDA bo prikazan 2015 BMW M5 izvedbe tridesete obletnice M5. BMW je pred kratkim naznanil, da bodo izdelali samo 30 enot za ameriški trg, skupaj pa bo proizvedenih le 300 primerkov. BMW M5 “30 Jahre M5” proizvede 600 konjskih moči in 700 Nm navora, kar ni le najmočnejši M5 vseh časov, temveč tudi najmočnejši proizvodni model BMW do sedaj.

bmw starodobniki motorsports (1)

Mimogrede: nemški navijači Motorsporta si ta vikend pašejo oči na brezčasnih lepotcih, saj na Nürburgringu poteka Grand Prix starodobnikov 2014.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code