BMW pa naj bi po najnovejših informacijah tri-turbo dizel zamenjal z novim šestvaljnikom, ki bi uporabljal kar štiri turbopolnilnike za še več moči! Prvič pa bo nova motorna enota uporabljena v nedavno predstavljeni G11/G12 seriji 7.

S svojimi tremi turbopolnilniki, trenutna BMW Tri-turbo dizelska različica ohranja nadstandarden položaj med premijskimi konkurenti, vseeno pa se je še inženirjem v Münchnu zdelo, da je čas za menjavo. Po navedbah medija Bimmertoday bo BMW svojo novo motorno različito vnesel v 2016 BMW 750d, motor pa je poimenovan B57 TOP.

750li-m-sport-paket (8)

Trenutno še nimamo informacij o vseh tehničnih lastnosti novega motorja,vendar pri povečanju zmogljivosti ne pričakujemo večjih sprememb, vsaj ne v začetni fazi. Vozilo pa bo pridobilo predvsem na hitrejšem odzivu in širšem razponu moči. Konfiguracija štirih turbopolnilnikov je sicer možna v različnih verzijah, 750d pa bo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom xDrive verjetno proizvedel okoli 300 kW (408 KM) moči in 800 Nm maksimalnega navora.

750li-m-sport-paket (2)

Če bo BMW Group sledil svojim stopinjam, bo B57 enota kmalu za tem na voljo tudi v prihajajočih modelih višjega razreda, kot so G30 M550d, X5 M50d in X7 M50d. Ni slabo, kajne? Mi že nestrpno pričakujemo dodatne informacije.

Vir: Bimmertoday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code